Србија без Европског првенства

Репрезентације Србије играла је 2:2 (1:1) са Украјином на стадиону "Рајко Митић" у утакмици последњег кола Групе Б квалификација за Европско првенство.
 
 

Фудбал 17.11.2019 | 17:16
Србија без Европског првенства
У исто време Португал је као гост савладао Луксембург 2:0, па коначна табела Групе Б изгледа овако: 

1. УКРАЈИНА 20

2. ПОРТУГАЛ 17

3. СРБИЈА 14

4. ЛУКСЕМБУРГ 4

5. ЛИТВАНИЈА 1

На Европско првенство 2020. директно су се пласирали Украјина и Португал, док Србија мора у бараж.

"Орлови" ће 26. марта следеће године играти у полуфиналу баража као гости са Норвешком, а у другом мечу састаће се Шкотска и Бугарска. Победници тих дуела четири дана касније састаће се у финалу у борби за пласман на ЕВРО 2020.

Србија данас није успела да се колико-толико реваншира Украјинцима за дебакл у Лавову (где је било 5:0). "Орлови" су били надомак победе, али су у 93. минуту примили гол за коначних 2:2.

Селектор Љубиша Тумбаковић је поново промешао карте, али и даље није успео да пронађе добитну комбинацију, бар када је реч у одбрани. Колико год Душан Тадић, Александар Митровић и саиграчи направили добрих ствари у офанзиви, у дефанзиви се све то проспе.

Тако је било и данас пред мање од 3.000 гледалаца на "Маракани".

"Орлови" су одлично отворили меч и већ после девет минута повели голом Тадића из пенала. Томе је претходио играње руком Матвијенка.

У 23. минуту Јармоленко је из зицер позиције погодио стативу, а изједначење је стигло у 32. Циганков је центрирао, Јаремчук између двојице српских дефанзиваца остао усамљен и то је казнио - 1:1.

Тадић и Митровић режирали су ново вођство Србије у 56. минуту. Фудбалер Ајакса је идеално центрирао, а нападач Фулама постигао свој десети гол у овим квалификацијама, а укупно 34. у дресу репрезентације, чиме је дошао на само четири корака од рекордера Стјепана Бобека. 

Изгледало је да ће Србија први пут у историји савладати Украјину, али резервиста Беседин то није дозволио. У 93. је изједначио и поставио коначан резултат - 2:2.

(Курир спорт)

Коментари / 0

Оставите коментар