Srbija bez Evropskog prvenstva

Reprezentacije Srbije igrala je 2:2 (1:1) sa Ukrajinom na stadionu "Rajko Mitić" u utakmici poslednjeg kola Grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
 
 

Fudbal 17.11.2019 | 17:16
Srbija bez Evropskog prvenstva
U isto vreme Portugal je kao gost savladao Luksemburg 2:0, pa konačna tabela Grupe B izgleda ovako: 

1. UKRAJINA 20

2. PORTUGAL 17

3. SRBIJA 14

4. LUKSEMBURG 4

5. LITVANIJA 1

Na Evropsko prvenstvo 2020. direktno su se plasirali Ukrajina i Portugal, dok Srbija mora u baraž.

"Orlovi" će 26. marta sledeće godine igrati u polufinalu baraža kao gosti sa Norveškom, a u drugom meču sastaće se Škotska i Bugarska. Pobednici tih duela četiri dana kasnije sastaće se u finalu u borbi za plasman na EVRO 2020.

Srbija danas nije uspela da se koliko-toliko revanšira Ukrajincima za debakl u Lavovu (gde je bilo 5:0). "Orlovi" su bili nadomak pobede, ali su u 93. minutu primili gol za konačnih 2:2.

Selektor Ljubiša Tumbaković je ponovo promešao karte, ali i dalje nije uspeo da pronađe dobitnu kombinaciju, bar kada je reč u odbrani. Koliko god Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović i saigrači napravili dobrih stvari u ofanzivi, u defanzivi se sve to prospe.

Tako je bilo i danas pred manje od 3.000 gledalaca na "Marakani".

"Orlovi" su odlično otvorili meč i već posle devet minuta poveli golom Tadića iz penala. Tome je prethodio igranje rukom Matvijenka.

U 23. minutu Jarmolenko je iz zicer pozicije pogodio stativu, a izjednačenje je stiglo u 32. Cigankov je centrirao, Jaremčuk između dvojice srpskih defanzivaca ostao usamljen i to je kaznio - 1:1.

Tadić i Mitrović režirali su novo vođstvo Srbije u 56. minutu. Fudbaler Ajaksa je idealno centrirao, a napadač Fulama postigao svoj deseti gol u ovim kvalifikacijama, a ukupno 34. u dresu reprezentacije, čime je došao na samo četiri koraka od rekordera Stjepana Bobeka. 

Izgledalo je da će Srbija prvi put u istoriji savladati Ukrajinu, ali rezervista Besedin to nije dozvolio. U 93. je izjednačio i postavio konačan rezultat - 2:2.

(Kurir sport)

Komentari / 0

Ostavite komentar