СНСД покушава триковима да прекроји историју

Највише штете Републици Српској су нанијеле пренесене надлежности које су наметали високи представници, а једина странка чији су посланици пристајали да у парламентима потврде и озаконе такве ствари био је Савез независних социјалдемократа (СНСД), изјавио је Давор Шешић, посланик Српске демократске странке (СДС) у Народној скупштини РС.

Република Српска 17.11.2019 | 14:40
СНСД покушава триковима да прекроји историју
Шешић је рекао да, захваљујући таквом понашању СНСД, Брчко више није у саставу РС, управо зато јер су посланици те странке, како је саопштено из СДС, омогућили да се промијени Устав БиХ и успостави Дистрикт.

Шешић каже да СНСД „користећи се јефтиним триковима“ сада покушава прекрајати историју желећи своје грешке приписати другима.

-То су покушали и на посебној сједници Народне скупштине РС, али су из те приче изашли као губитници. Ту сједницу СНСД је уствари сазвао како би добио времена за преговоре за формирање Савјета министара – казао је Шешић. 

Оцијенио да је материјал који се нашао пред посланицима на тој сједници био „скандалозан и направљен тако да се онемогући било какво јединство“.

Говорећи о закључцима који су тада усвојени, Шешић је рекао да они нису спорни, али да је мишљење СДС да неки од њих касне по петнаест и више година.

– Против бонских овлаштења је требало реаговати онда када су кориштена и када су посланици тражили да се заштите функционери из Српске који су се нашли на мети високих представника. СНСД то тада није чинио зато што су им управо та бонска овлаштења омогућила дођу на власт и да склоне на страну своје политичке противнике из СДС – подсјетио је Шешић, додајући да је СДС једина странка која је на својој кожи осјетила бонска овлаштења.

(Фена)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Тона и по

17.11.2019 13:47

Прво се ти мало одмакни од казана и скини који килограм па онда паметуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

17.11.2019 14:40

А ста је погресно рекао или ста је рекао сто сви не знамо.

Name

Ре

17.11.2019 16:45

Надлежности су на правом мјесту и нико их немозе злоупотребљавати зато и функционишу како треба. Иначе да су за то одговорне ентитетске службе то бих било у колапсу

Name

Доста

17.11.2019 13:52

Доста више филозофа и филозофирања или излазите на улице као овај мали Станивуковиц и урадите нешто конкретно или се поклопите као мишеви и шутите , само причате а СДС и не постоји у Бањалуци

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

17.11.2019 14:23

Станивуковић није виш мали. Већи је од било кога другог. Величину не чине килограми, већ храброст и петља да се каже оно што је истина. Кад би сви били као Станивуковић, постојећа власт не би била таква каква јесте и водила би рачуна о народу, а не само о себи и својим следбеницима.

Name

Да се зна

17.11.2019 17:26

Станивуковић је свјетла тачка Републике Српске!Наравно и Јелена и Вукан.Они су примјер како грађани треба да се понашају ако желе да живе живот достојан човјека

Name

велико постење

17.11.2019 13:59

емој даворе сесицу стаби друго оцекиво од онога које досо на власт на тењковима свора и које спреман све продат да остане на власти за такве нема ниста свето ни отац ни мајка тису спремни и властиту дјецу продат а власт неце дати низа властиту главу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

17.11.2019 14:18

Добро ти прицас, али нема се коме прицат кад их освојио казан ијањици и прасици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сер од Добоја

17.11.2019 14:40

Српски народ је бирао снсд Додика и послије преноса надлежности, то значи да српски народ није имао ништа против преноса надлежности, јер да је имао не би поново гласао за СНСД. То је демократија, занимљвост је да Додик сада покушава да бере политичке поене на причи о поврату тих истих надлежнсоти које је он пренио. То је једна шизофрена политичка ситуација, а народ као народ, углавном нема појма шта се тачно дешава, велика већина бирача је политички дезоријентисана, неписмена и помало слуђена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин худ

17.11.2019 17:18

Није народ слудјен него проклет, ово је и заслузио када се продаје за 50 км.

Name

Лука

17.11.2019 18:03

Свака цаст, Даворе. Пуна подрска свих цеститих људи у разоткривању свих лази и превара овог резима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноћна птица

17.11.2019 18:13

Не покушавају они триковима прекрајати историју, већ сталним лажима и обманама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

17.11.2019 19:16

Питање преношења надлежности, мислим да је смијешно оптуживати ПДП, СДС, СНСД, ДНС, (и још 150+ странака које ничу сваким даном сматрајући да су „бољи и већи") јер су сви криви. Представници једне странке пљују по представницима друге, лажи шире све и једна страна, да би ми, становници наше Републике Српске сутра рекли једни другима : „Еее они рекли ово они оно". Људи драги, мој вам је савјет да прочитате књигу професора Миле Ломпара „Дух самопорицања", наћи ћете одговоре на многа питања која се стварно превише провлаче. Нећете наћи нити једног политичара да ваља, нити да не ваља, свачији укус и око су различити, али нити мени нити вама политика неће промјенити живот, мања очекивања од политике ће нам више доброг донијети.

ОДГОВОРИТЕ