SNSD pokušava trikovima da prekroji istoriju

Najviše štete Republici Srpskoj su nanijele prenesene nadležnosti koje su nametali visoki predstavnici, a jedina stranka čiji su poslanici pristajali da u parlamentima potvrde i ozakone takve stvari bio je Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), izjavio je Davor Šešić, poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini RS.

Republika Srpska 17.11.2019 | 14:40
SNSD pokušava trikovima da prekroji istoriju
Šešić je rekao da, zahvaljujući takvom ponašanju SNSD, Brčko više nije u sastavu RS, upravo zato jer su poslanici te stranke, kako je saopšteno iz SDS, omogućili da se promijeni Ustav BiH i uspostavi Distrikt.

Šešić kaže da SNSD „koristeći se jeftinim trikovima“ sada pokušava prekrajati istoriju želeći svoje greške pripisati drugima.

-To su pokušali i na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, ali su iz te priče izašli kao gubitnici. Tu sjednicu SNSD je ustvari sazvao kako bi dobio vremena za pregovore za formiranje Savjeta ministara – kazao je Šešić. 

Ocijenio da je materijal koji se našao pred poslanicima na toj sjednici bio „skandalozan i napravljen tako da se onemogući bilo kakvo jedinstvo“.

Govoreći o zaključcima koji su tada usvojeni, Šešić je rekao da oni nisu sporni, ali da je mišljenje SDS da neki od njih kasne po petnaest i više godina.

– Protiv bonskih ovlaštenja je trebalo reagovati onda kada su korištena i kada su poslanici tražili da se zaštite funkcioneri iz Srpske koji su se našli na meti visokih predstavnika. SNSD to tada nije činio zato što su im upravo ta bonska ovlaštenja omogućila dođu na vlast i da sklone na stranu svoje političke protivnike iz SDS – podsjetio je Šešić, dodajući da je SDS jedina stranka koja je na svojoj koži osjetila bonska ovlaštenja.

(Fena)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Tona i po

17.11.2019 13:47

Prvo se ti malo odmakni od kazana i skini koji kilogram pa onda pametuj

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

17.11.2019 14:40

A sta je pogresno rekao ili sta je rekao sto svi ne znamo.

Name

Re

17.11.2019 16:45

Nadležnosti su na pravom mjestu i niko ih nemoze zloupotrebljavati zato i funkcionišu kako treba. Inače da su za to odgovorne entitetske službe to bih bilo u kolapsu

Name

Dosta

17.11.2019 13:52

Dosta više filozofa i filozofiranja ili izlazite na ulice kao ovaj mali Stanivukovic i uradite nešto konkretno ili se poklopite kao miševi i šutite , samo pričate a SDS i ne postoji u Banjaluci

ODGOVORITE
Name

ISTINA

17.11.2019 14:23

Stanivuković nije viš mali. Veći je od bilo koga drugog. Veličinu ne čine kilogrami, već hrabrost i petlja da se kaže ono što je istina. Kad bi svi bili kao Stanivuković, postojeća vlast ne bi bila takva kakva jeste i vodila bi računa o narodu, a ne samo o sebi i svojim sledbenicima.

Name

Da se zna

17.11.2019 17:26

Stanivuković je svjetla tačka Republike Srpske!Naravno i Jelena i Vukan.Oni su primjer kako građani treba da se ponašaju ako žele da žive život dostojan čovjeka

Name

veliko postenje

17.11.2019 13:59

emoj davore sesicu stabi drugo ocekivo od onoga koje doso na vlast na tenjkovima svora i koje spreman sve prodat da ostane na vlasti za takve nema nista sveto ni otac ni majka tisu spremni i vlastitu djecu prodat a vlast nece dati niza vlastitu glavu

ODGOVORITE
Name

Rale

17.11.2019 14:18

Dobro ti pricas, ali nema se kome pricat kad ih osvojio kazan ijanjici i prasici.

ODGOVORITE
Name

Ser od Doboja

17.11.2019 14:40

Srpski narod je birao snsd Dodika i poslije prenosa nadležnosti, to znači da srpski narod nije imao ništa protiv prenosa nadležnosti, jer da je imao ne bi ponovo glasao za SNSD. To je demokratija, zanimljvost je da Dodik sada pokušava da bere političke poene na priči o povratu tih istih nadležnsoti koje je on prenio. To je jedna šizofrena politička situacija, a narod kao narod, uglavnom nema pojma šta se tačno dešava, velika većina birača je politički dezorijentisana, nepismena i pomalo sluđena.

ODGOVORITE
Name

Robin hud

17.11.2019 17:18

Nije narod sludjen nego proklet, ovo je i zasluzio kada se prodaje za 50 km.

Name

Лука

17.11.2019 18:03

Svaka cast, Davore. Puna podrska svih cestitih ljudi u razotkrivanju svih lazi i prevara ovog rezima.

ODGOVORITE
Name

Noćna ptica

17.11.2019 18:13

Ne pokušavaju oni trikovima prekrajati istoriju, već stalnim lažima i obmanama.

ODGOVORITE
Name

Бањалучанин

17.11.2019 19:16

Питање преношења надлежности, мислим да је смијешно оптуживати ПДП, СДС, СНСД, ДНС, (и још 150+ странака које ничу сваким даном сматрајући да су „бољи и већи") јер су сви криви. Представници једне странке пљују по представницима друге, лажи шире све и једна страна, да би ми, становници наше Републике Српске сутра рекли једни другима : „Еее они рекли ово они оно". Људи драги, мој вам је савјет да прочитате књигу професора Миле Ломпара „Дух самопорицања", наћи ћете одговоре на многа питања која се стварно превише провлаче. Нећете наћи нити једног политичара да ваља, нити да не ваља, свачији укус и око су различити, али нити мени нити вама политика неће промјенити живот, мања очекивања од политике ће нам више доброг донијети.

ODGOVORITE