Дерби: Партизан и Звезда да видимо ко је бољи

Утакмица од огромног значаја Вечити ривали улазе у меч бодовно изједначени на табели регионалне лиге, са четири победе и два пораза и уз међусобни скор 20/20
 
 

Кошарка 17.11.2019 | 11:43
Дерби: Партизан и Звезда да видимо ко је бољи
Кошаркаши Партизана и Црвене звезде вечерас (20.00, ТВ Арена спорт) играју вечити дерби у регионалној АБА лиги. Императив победе имају оба клуба, посебно зато што су ове недеље доживели поразе у Европи, црно-бели у Еврокупу од Тофаша, а црвено-бели у Евролиги од Асвела.

На табели АБА лиге Партизан и Црвена звезда имају идентичан скор од четири победе и два пораза, а у регионалном такмичењу 20/20. Председник Партизана Остоја Мијаиловић нада се тријумфу свог тима.

- Први у низу изазова је дерби у којем желимо победу и на терену, али и ван њега. Позивам наше навијаче да у што већем броју дођу у Штарк арену, али и да навијају спортски, уздржавајући се од било каквих увреда, упућених било коме, чак и ако сматрају да је неко својим понашањем те увреде испровоцирао. Желимо да први дерби који организујемо у Арени прође у најбољем могућем реду и да на тај начин још једном покажемо величину клуба који представљамо - поручио је Мијаиловић.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Андрија Гавриловић нагласио је да је Партизан имао више времена за одмор и припрему. Он неће моћи да рачуна на повређене Стратоса Перпероглуа и Дерика Брауна.

- Дерби је увек неизвесна утакмица. Тако је било, тако је и сада. Имамо исти број победа и пораза, специфично је по томе што ћемо је одиграти у Арени. Имали смо тешку евролигашку утакмицу која је решена у продужетку и имамо само један дан да се освежимо и припремимо. Ипак, то за нас није новитет - рекао је Гавриловић и додао:

- Имали су два дана више за одмор. Међутим, све то мора бити заборављено са наше стране кад истрчимо на терен. Очекујем да будемо спремни.

ОДЛУЧУЈЕ ВЕЋА ЖЕЉА

Дејан Давидовац сматра да је дерби нови изазов за Црвену звезду:

- Пред Партизан ћемо имати мало времена да се освежимо и опоравимо након велике потрошње против Асвела. У овим утакмицама никад не можете да кажете ко ће изаћи као победник. На крају пресуђују већа жеља, енергија, једна лопта и неки детаљи.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар