Derbi: Partizan i Zvezda da vidimo ko je bolji

Utakmica od ogromnog značaja Večiti rivali ulaze u meč bodovno izjednačeni na tabeli regionalne lige, sa četiri pobede i dva poraza i uz međusobni skor 20/20
 
 

Košarka 17.11.2019 | 11:43
Derbi: Partizan i Zvezda da vidimo ko je bolji
Košarkaši Partizana i Crvene zvezde večeras (20.00, TV Arena sport) igraju večiti derbi u regionalnoj ABA ligi. Imperativ pobede imaju oba kluba, posebno zato što su ove nedelje doživeli poraze u Evropi, crno-beli u Evrokupu od Tofaša, a crveno-beli u Evroligi od Asvela.

Na tabeli ABA lige Partizan i Crvena zvezda imaju identičan skor od četiri pobede i dva poraza, a u regionalnom takmičenju 20/20. Predsednik Partizana Ostoja Mijailović nada se trijumfu svog tima.

- Prvi u nizu izazova je derbi u kojem želimo pobedu i na terenu, ali i van njega. Pozivam naše navijače da u što većem broju dođu u Štark arenu, ali i da navijaju sportski, uzdržavajući se od bilo kakvih uvreda, upućenih bilo kome, čak i ako smatraju da je neko svojim ponašanjem te uvrede isprovocirao. Želimo da prvi derbi koji organizujemo u Areni prođe u najboljem mogućem redu i da na taj način još jednom pokažemo veličinu kluba koji predstavljamo - poručio je Mijailović.

Trener košarkaša Crvene zvezde Andrija Gavrilović naglasio je da je Partizan imao više vremena za odmor i pripremu. On neće moći da računa na povređene Stratosa Perperoglua i Derika Brauna.

- Derbi je uvek neizvesna utakmica. Tako je bilo, tako je i sada. Imamo isti broj pobeda i poraza, specifično je po tome što ćemo je odigrati u Areni. Imali smo tešku evroligašku utakmicu koja je rešena u produžetku i imamo samo jedan dan da se osvežimo i pripremimo. Ipak, to za nas nije novitet - rekao je Gavrilović i dodao:

- Imali su dva dana više za odmor. Međutim, sve to mora biti zaboravljeno sa naše strane kad istrčimo na teren. Očekujem da budemo spremni.

ODLUČUJE VEĆA ŽELJA

Dejan Davidovac smatra da je derbi novi izazov za Crvenu zvezdu:

- Pred Partizan ćemo imati malo vremena da se osvežimo i oporavimo nakon velike potrošnje protiv Asvela. U ovim utakmicama nikad ne možete da kažete ko će izaći kao pobednik. Na kraju presuđuju veća želja, energija, jedna lopta i neki detalji.

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar