СНСД поново зове СДС и ПДП да сарађују

Замјеник Предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, Небојша Радмановић, одбацио је све оптужбе СДС-а и ПДП–а да је СНСД капитулирао због предлагања имена за парламентарне комисије, те опет оптужио опозицију да раде на штету Републике Српске. Не дајући конкретно образложење на који тачно начин.

Република Српска 16.11.2019 | 19:55
СНСД поново зове СДС и ПДП да сарађују
"Измјену пословника су покренула 4 посланика, из СДС – а и ПДП - а, а за то имају подршку од 27 посланика. Од тих 27 није 9 из реда српског народа. Тих 23 су из Федерације. И једноставно, те измјене су на штету РС." - рекао је Небојша Радмановић.

Иако је изнио тешке оптужбе на рачун СДС–а и ПДП-а, Небојша Радмановић је опет позвао опозицију да сарађује са њима.

 "Позивамо оне који су покренули ово птање, да га повуку. Он је на штету РС. Позивано их и даље да сарађујемо на заштити интереса РС, без обзира на сва неслагања.", поручује Радмановић.

Из опозиције поручују  да декларативно јединство није могуће док год пљуште константне оптужбе на рачун опозиције за издају. Из СДС – а и ПДП – а поручују СНСД – у да неће одустати од Измјене пословника, јер се не смије више дозволити блокада Парламента БиХ, јер то штети само грађанима.

"Ништа се није промијенило. Парламент ће хитно засједати, ми ћемо упутити овај приједлог да се не би у будућности блокирао опет Парламент БиХ. Парламент ће засједати за неколико дана, можда већ следеће седмице.", јасно је одговорио Мирко Шаровић.

"Нећемо одустати, и то је порука за све оне који буду покушали на било који начин да блокирају рад Парламента БиХ.", поручује Бранислав Бореновић.

Небојша Радмановић је на питање новинара да ли АНП није више услов за формирање Савјета министара БиХ, одговорио да поједини дијелови документа који називају Годишњи национални план, нису спорни. Али да дио који говори о чланству са НАТО – ом не смије да буде услов.

"Ми врло спремно чекамо да видимо шта ће да ураде. Уколико се тај документ пошаље, то значи да је МАП активиран, те да се и БиХ,  а самим и Република Српска увлаче у НАТО, што се директно коси за закључцима Парлмента Републике Српске.", поручио је Мирко Шаровић.
"Зна се шта значи слање АНП у Брисел, и препоручујем им да јасно и гласно кажу хоће ли га послати или не, а не да дају магловите изјаве.", каже Бранислав Бореновић.

СНСД, ХДЗ и Странка демократске акције већ годину дана покушавају да нађу заједнички језик када је у питању формирање власти у БиХ. Камен спотицања је АНП односно Годишњи национални план чије слање у Брисел подразумијева активацију МАП – а, односно Акционог плана за чалнство у НАТО. Из Сарајева и Мостара су последњих дана послате поруке да би ускоро могло доћи до договора.



БН ТВ

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Браво

16.11.2019 19:07

Сад их имате Опозицијо. Сад само наставите како сте поцели и освајате избори. Падају вам под ногама. Играју како ви свирате. Само наставите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма да

16.11.2019 22:33

Сви су криви осим тебе који си потписао пут цланства у НАТО и гласао пренос 100% надлезности РС на БИХ,то се у свакој земљи заврсава смјеном,подносењем оставки и слицно оних који су то урqдили,ОДГОВОРЈОСТ,ал не код нас су они зртве,ваљда свог мозга,похлепе и осветољубљивосцу према другим.КАДА НАУЦИТЕ СТА ЗНАЦИ РИЈЕЦ ОДГОВОРНОСТ,тек онда за сто,овако Саровицу гази багру продану и издајницку

Name

Гојко

16.11.2019 22:58

Браво, сдс и пдп неће имати ни двадесет посто гласова! Укупно!

Name

Ре

17.11.2019 08:49

Хахаха која си ти будала

Name

Ре Браво

17.11.2019 10:02

Брзо ће се сазнати ко је кога имао, вец следеће године. Само ће неки кукати како је народ глуп, како је народ овце, крезуб И неписмен.

Name

ИДЕМО ДАЉЕ

16.11.2019 19:10

Они који мастају растурити БИХ наравно да су против АНПа али сам сигуран цланство у НАТ. је сигурна гаранција да нам синови неце у сукобе и убијање комсија, а ту има и регулисање стања у судству полицији једноставно НАТ услови за правном дрзавом Питање је коме то смета да манипулисе са народима у БИХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.11.2019 19:47

АНП су мјере које треба подузети а медју њима је и корупција , судсво....па кад се то испуни онда иде у војну форму..То не одговара МД а Цовиц га гура напријед подрском да "прими метак" прије или касније

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака част

16.11.2019 20:43

Члан сам позиције али свака част на принципијалности и карактеру СДС и ПДП. Неце посто пото у власт и на позиције. И како ствари стоје гласацу за ову опцију на изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоогл

16.11.2019 22:46

Да а дал це СИНОВИ ОНДА КАД УДЈУ У НАТО ИЦИ У ИРАК ИРАН ИТД.......Онда су обавезни да иду гдје их год свијет посаље неце онда онај француз слати своје нег нас србе да нас тамо кољу...РАЗМИСЛИ мало....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

16.11.2019 22:51

СНСД једну руку пруза, а другом упиру прстом и оптузују. У таквим условима се не гради партнерство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

17.11.2019 06:00

Не долази у обзир никаква сарадња са црвеном сектом.

ОДГОВОРИТЕ