SNSD ponovo zove SDS i PDP da sarađuju

Zamjenik Predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Nebojša Radmanović, odbacio je sve optužbe SDS-a i PDP–a da je SNSD kapitulirao zbog predlaganja imena za parlamentarne komisije, te opet optužio opoziciju da rade na štetu Republike Srpske. Ne dajući konkretno obrazloženje na koji tačno način.

Republika Srpska 16.11.2019 | 19:55
SNSD ponovo zove SDS i PDP da sarađuju
"Izmjenu poslovnika su pokrenula 4 poslanika, iz SDS – a i PDP - a, a za to imaju podršku od 27 poslanika. Od tih 27 nije 9 iz reda srpskog naroda. Tih 23 su iz Federacije. I jednostavno, te izmjene su na štetu RS." - rekao je Nebojša Radmanović.

Iako je iznio teške optužbe na račun SDS–a i PDP-a, Nebojša Radmanović je opet pozvao opoziciju da sarađuje sa njima.

 "Pozivamo one koji su pokrenuli ovo ptanje, da ga povuku. On je na štetu RS. Pozivano ih i dalje da sarađujemo na zaštiti interesa RS, bez obzira na sva neslaganja.", poručuje Radmanović.

Iz opozicije poručuju  da deklarativno jedinstvo nije moguće dok god pljušte konstantne optužbe na račun opozicije za izdaju. Iz SDS – a i PDP – a poručuju SNSD – u da neće odustati od Izmjene poslovnika, jer se ne smije više dozvoliti blokada Parlamenta BiH, jer to šteti samo građanima.

"Ništa se nije promijenilo. Parlament će hitno zasjedati, mi ćemo uputiti ovaj prijedlog da se ne bi u budućnosti blokirao opet Parlament BiH. Parlament će zasjedati za nekoliko dana, možda već sledeće sedmice.", jasno je odgovorio Mirko Šarović.

"Nećemo odustati, i to je poruka za sve one koji budu pokušali na bilo koji način da blokiraju rad Parlamenta BiH.", poručuje Branislav Borenović.

Nebojša Radmanović je na pitanje novinara da li ANP nije više uslov za formiranje Savjeta ministara BiH, odgovorio da pojedini dijelovi dokumenta koji nazivaju Godišnji nacionalni plan, nisu sporni. Ali da dio koji govori o članstvu sa NATO – om ne smije da bude uslov.

"Mi vrlo spremno čekamo da vidimo šta će da urade. Ukoliko se taj dokument pošalje, to znači da je MAP aktiviran, te da se i BiH,  a samim i Republika Srpska uvlače u NATO, što se direktno kosi za zaključcima Parlmenta Republike Srpske.", poručio je Mirko Šarović.
"Zna se šta znači slanje ANP u Brisel, i preporučujem im da jasno i glasno kažu hoće li ga poslati ili ne, a ne da daju maglovite izjave.", kaže Branislav Borenović.

SNSD, HDZ i Stranka demokratske akcije već godinu dana pokušavaju da nađu zajednički jezik kada je u pitanju formiranje vlasti u BiH. Kamen spoticanja je ANP odnosno Godišnji nacionalni plan čije slanje u Brisel podrazumijeva aktivaciju MAP – a, odnosno Akcionog plana za čalnstvo u NATO. Iz Sarajeva i Mostara su poslednjih dana poslate poruke da bi uskoro moglo doći do dogovora.



BN TV

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Bravo

16.11.2019 19:07

Sad ih imate Opozicijo. Sad samo nastavite kako ste poceli i osvajate izbori. Padaju vam pod nogama. Igraju kako vi svirate. Samo nastavite.

ODGOVORITE
Name

Ma da

16.11.2019 22:33

Svi su krivi osim tebe koji si potpisao put clanstva u NATO i glasao prenos 100% nadleznosti RS na BIH,to se u svakoj zemlji zavrsava smjenom,podnosenjem ostavki i slicno onih koji su to urqdili,ODGOVORJOST,al ne kod nas su oni zrtve,valjda svog mozga,pohlepe i osvetoljubljivoscu prema drugim.KADA NAUCITE STA ZNACI RIJEC ODGOVORNOST,tek onda za sto,ovako Sarovicu gazi bagru prodanu i izdajnicku

Name

Gojko

16.11.2019 22:58

Bravo, sds i pdp neće imati ni dvadeset posto glasova! Ukupno!

Name

Re

17.11.2019 08:49

Hahaha koja si ti budala

Name

Re Bravo

17.11.2019 10:02

Brzo će se saznati ko je koga imao, vec sledeće godine. Samo će neki kukati kako je narod glup, kako je narod ovce, krezub I nepismen.

Name

IDEMO DALJE

16.11.2019 19:10

Oni koji mastaju rasturiti BIH naravno da su protiv ANPa ali sam siguran clanstvo u NAT. je sigurna garancija da nam sinovi nece u sukobe i ubijanje komsija, a tu ima i regulisanje stanja u sudstvu policiji jednostavno NAT uslovi za pravnom drzavom Pitanje je kome to smeta da manipulise sa narodima u BIH

ODGOVORITE
Name

re

16.11.2019 19:47

ANP su mjere koje treba poduzeti a medju njima je i korupcija , sudsvo....pa kad se to ispuni onda ide u vojnu formu..To ne odgovara MD a Covic ga gura naprijed podrskom da "primi metak" prije ili kasnije

ODGOVORITE
Name

Svaka čast

16.11.2019 20:43

Član sam pozicije ali svaka čast na principijalnosti i karakteru SDS i PDP. Nece posto poto u vlast i na pozicije. I kako stvari stoje glasacu za ovu opciju na izborima.

ODGOVORITE
Name

Googl

16.11.2019 22:46

Da a dal ce SINOVI ONDA KAD UDJU U NATO ICI U IRAK IRAN ITD.......Onda su obavezni da idu gdje ih god svijet posalje nece onda onaj francuz slati svoje neg nas srbe da nas tamo kolju...RAZMISLI malo....

ODGOVORITE
Name

Direkt

16.11.2019 22:51

SNSD jednu ruku pruza, a drugom upiru prstom i optuzuju. U takvim uslovima se ne gradi partnerstvo.

ODGOVORITE
Name

Hercegovac

17.11.2019 06:00

Ne dolazi u obzir nikakva saradnja sa crvenom sektom.

ODGOVORITE