Посланици ПДП-а у НСРС послали писмо директору РТРС-а

Посланици Партије демократског прогреса у Народној скупштини Републике Српске, Јелена Тривић и Драшко Станивуковић, и сутра ће по четврти пут, у 16 часова испред зграде Радио-телевизије Републике Српске (РТРС) читати истините и необјављене вијести које су обиљежиле протеклу седмицу, саопштено је из ПДП-а.

Република Српска 16.11.2019 | 17:13
Посланици ПДП-а у НСРС послали писмо директору РТРС-а
Овај пут у госте позивају генералног директора Радио-телевизије Републике Српске Драшка Милиновића.

Тривићева и Станивуковић позивају Милиновића, који их је недавно назвао политичким циркусантима, да јавно суоче своје аргументе:

„Поштовани господине Милоновићу, уколико сматрате да информативни програм РТРС-а није пристрасан, да је објективан, тачан и да испуњава професионалне стандарде, вјерујемо да Вам неће бити тешко да то и објасните. Уколико тврдите да информативни програм медијске куће чији сте генерални директор није у служби владајуће странке у Републици Српској, било би добро да ми и јавност чујемо Ваше аргументе. Истом приликом, ми ћемо радо поткријепити наше тврдње да информативни програм РТРС не испуњава ни минималне стандарде новинарства“.

Двоје народних посланика истичу да ни у једној изјави нису критиковали новинаре РТРС-а, него искључиво уређивачку политику информативног програма:

„Читање наших истинитих вијести је једноставна реакција на све неистине и пристрасност када је у питању владајућа странка у Републици Српској и њено руководство. Зато се искрено надамо да ћете се одазвати нашем позиву“, стоји у писму упућеном генералном директору РТРС-а.

Јелена Тривић и Драшко Станивуковић позивају медије да испрате и сутрашње читање истинитих и необјављених вијести које су припремили у циљу тачног и непристрасног информисања јавности.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

оо7

16.11.2019 16:35

Вукановића за директора РТРС-а.Па да видимо шта је објективност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давидовић

16.11.2019 18:07

Људи моји коме ви пишете, приједорском конобару Милиновићу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

16.11.2019 18:32

Запамтите па вратите.

ОДГОВОРИТЕ