Poslanici PDP-a u NSRS poslali pismo direktoru RTRS-a

Poslanici Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jelena Trivić i Draško Stanivuković, i sutra će po četvrti put, u 16 časova ispred zgrade Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) čitati istinite i neobjavljene vijesti koje su obilježile proteklu sedmicu, saopšteno je iz PDP-a.

Republika Srpska 16.11.2019 | 17:13
Poslanici PDP-a u NSRS poslali pismo direktoru RTRS-a
Ovaj put u goste pozivaju generalnog direktora Radio-televizije Republike Srpske Draška Milinovića.

Trivićeva i Stanivuković pozivaju Milinovića, koji ih je nedavno nazvao političkim cirkusantima, da javno suoče svoje argumente:

„Poštovani gospodine Milonoviću, ukoliko smatrate da informativni program RTRS-a nije pristrasan, da je objektivan, tačan i da ispunjava profesionalne standarde, vjerujemo da Vam neće biti teško da to i objasnite. Ukoliko tvrdite da informativni program medijske kuće čiji ste generalni direktor nije u službi vladajuće stranke u Republici Srpskoj, bilo bi dobro da mi i javnost čujemo Vaše argumente. Istom prilikom, mi ćemo rado potkrijepiti naše tvrdnje da informativni program RTRS ne ispunjava ni minimalne standarde novinarstva“.

Dvoje narodnih poslanika ističu da ni u jednoj izjavi nisu kritikovali novinare RTRS-a, nego isključivo uređivačku politiku informativnog programa:

„Čitanje naših istinitih vijesti je jednostavna reakcija na sve neistine i pristrasnost kada je u pitanju vladajuća stranka u Republici Srpskoj i njeno rukovodstvo. Zato se iskreno nadamo da ćete se odazvati našem pozivu“, stoji u pismu upućenom generalnom direktoru RTRS-a.

Jelena Trivić i Draško Stanivuković pozivaju medije da isprate i sutrašnje čitanje istinitih i neobjavljenih vijesti koje su pripremili u cilju tačnog i nepristrasnog informisanja javnosti.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

oo7

16.11.2019 17:35

Vukanovića za direktora RTRS-a.Pa da vidimo šta je objektivnost.

ODGOVORITE
Name

Davidović

16.11.2019 19:07

Ljudi moji kome vi pišete, prijedorskom konobaru Milinoviću

ODGOVORITE
Name

Rale

16.11.2019 19:32

Zapamtite pa vratite.

ODGOVORITE