Хаос у школи: Мајка гребала и тукла дјецу

У Основној школи "Вук Караџић" у Лесковцу јуче се на малом одмору, негде после 16 сати, десио невиђени хаос када је Лидија Ж, мајка ученице шестог разреда те школе упала у одељење које похађа њено дете и физички напала више девојчица и дечака.

Србија 16.11.2019 | 15:31
Хаос у школи: Мајка гребала и тукла дјецу
Она је, према нашим изворима, ударала ученике по телу и чупале их за косу, а Југмедиа, преноси и сведочење родитеља који кажу да је петоро деце изгребале, а једном дечаку скоро поломила нос.

Инцидент је потврдио и портпарол ПУ Лесковац Бобан Здравковић који је казао да је мајка приведена, да се врше истражне радње и да ће након тога случај бити предат Основном тужилаштву у Лесковцу, пише Југмедиа.
 
Како "Блиц" сазнаје, Основно јавно тужилаштво у Лесковцу јуче је и одредило задржавање Лидији Ж. из Лесковца због овог инцидента.

Жалила се да јој ученици малтретирају ћерку

Према сазнањима родитеља, Лидија Ж. је најпре обавила разговор са разредним старешином тог одељења жалећи се на сву децу у смислу да она малтретирају другарицу из одељења, односно, њену ћерку. Разредни је пажљиво саслушао мајку ученице, обећао да ће испитати ситуацију, па се чинило да ће се све на томе завршити. Међутим није, преноси портал.

- Она је после разговора са разредним старешином, на малом одмору између 5. и 6. часа најпре галамила на ходнику школе, а потом ушла у одељење где је било 20 ученика, викала и вређала децу да би их потом физички напала. У том нападу, док су сва избезумљена деца вриштала, петоро дечака и девојчица је изгребала, а шестог дечака је ударила песницом по носу. Мало је недостајало да му нос буде поломљен - прича један од родитеља, који је раније дошао у школу и чекао да почне родитељски састанак на другу тему, преноси овај порал.

Ко зна како би све завршило да у помоћ није прискочило све особље, и наставници и помоћни радници.

Отгрла се наставнику и теткици и кренула у напад на децу

- Чим је почела на ходнику да виче, пришао јој је дежурни наставник, за њим и теткица и покушали су да је смире. Међутим, она је као метак улетела у одељење, они за њом. Буквално су се борили с њом, али је имала невероватну снагу па им се отргла и тако повредила децу - објашњава наш саговорник, захтевајући анонимност.

Све је то трајало десетак минута и за то време настава је била прекинута у скоро целој школи, будући да су и ученици из других одељења, чувши галаму, излетели из клупа и присуствовали немилој сцени.

Расправа и туча ученика трајала је десетак минута. Када је "обавила посао", мајка је своје дете узела за руку и мирно изашла из школе.

Директор школе "Вук Караџић" Предраг Здравковић је брзо после инцидента стигао у школу. Пошто је пре тога био заказан родитељски састанак, револтирани родитељи су тражили да се разговора о нападу и повређеним ученицима.

Управо су они, пошто им је директор предочио могућности, тражили да се случај пријави полицији, која је одмах дошла у школу, после чега су деца одведена у ургентни центар Опште болнице Лесковац, где су им саниране повреде и издата лекарска уверења, пише Југмедиа.

- Моје дете је изгребано по лицу, али много је опасније од тога што је претпело страшан шок, па се супруга и ја трудимо да га некако смиримо с обзиром да је ноћас у сну имало комшаре - испричао је родитељ једног од шесторо повређене деце за овај портал.

И директор школе у шоку

За месец дана ово је други инцидент у тој школи. Директор Здравковић је такође у шоку.

- Нико није мого да претпостави да ће се овако нешто десити јер ни ми, ни било која школа, не можемо да забранимо родитељима да уђу у школу своје деце. Дубоко саосећам са родитељима и са децом која су пртрпела физичко и психичко насиље. Посебно ми је жао што се сада о нашој школи по други пут пише о инцидентима, мада имамо сјајне резултате као школа. Наша деца освајају бројне награде на такмичењима, једини смо на југоистоку Србије који имамо у седмом и осмом разреду специјизовано математичко одељење, одакле излазе сјајне генерације - рекао је директор Здравковић.

Он је јутрос сазвао школски Тим за безбедност ученика где је констатовано да је јучерашњи напад на ученике трећи, највећи ниво насиља у школи. Донета је одлука да се обавести Школска управа, по чијим ће упуствима Тим предузети даље кораке.

- Дубоко сам потресен овом ситуацијом за коју нема оправдања. Наши наставници се труде да образују децу на најбољи могући начин, максимално се брину о безбедности деце, посебно на одморима где се више наставника ангажује на дежурствима, јер поред обавезе да нашим ученицима пружимо најбоље образовање, ми се трудимо и да их васпитавамо и да пружимо сваки вид заштите. Али, ако немамо сарадњу и разумевање родитеља као у овом случјау, онда све пада у воду - закључује директор Предраг Здравковић, који је функцију директора у школи "Вук Караџић" преузео пре годину дана и увео многе новине.

(Блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Xx

16.11.2019 14:45

Дјеца су ђавли и слабо их родитељи васпитавају треба свако своје дијете висе васпитат и неби до тога досло и ово сто је та зена урадила није исправно треба ју казнити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

16.11.2019 17:14

Наравно да је мајка криво поступила, требало је то спријецити раније, оцито да је њена кцерка била излозена мобингу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мама

16.11.2019 19:59

А како да спријеци? Зена је пријављивала скола је цутала јер се не тице дјетета од неког наставника, уцитељима је лаксе пустити хајку на једно дјете него се замјерити цијелом одјељењу, и не знате како су дјеца сурова

Name

Мисо

17.11.2019 06:23

Требали су педагози да спријеце а не мајка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

17.11.2019 16:08

Ту мајку потпуно разумијем нико ниста није предузимао и мајка је морала застити своје дијете јер се дрзава недовољно бави овим проблемима? Ста је требала цекати да јој дијете дигне руку на себе?

ОДГОВОРИТЕ