Haos u školi: Majka grebala i tukla djecu

U Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Leskovcu juče se na malom odmoru, negde posle 16 sati, desio neviđeni haos kada je Lidija Ž, majka učenice šestog razreda te škole upala u odeljenje koje pohađa njeno dete i fizički napala više devojčica i dečaka.

Srbija 16.11.2019 | 15:31
Haos u školi: Majka grebala i tukla djecu
Ona je, prema našim izvorima, udarala učenike po telu i čupale ih za kosu, a Jugmedia, prenosi i svedočenje roditelja koji kažu da je petoro dece izgrebale, a jednom dečaku skoro polomila nos.

Incident je potvrdio i portparol PU Leskovac Boban Zdravković koji je kazao da je majka privedena, da se vrše istražne radnje i da će nakon toga slučaj biti predat Osnovnom tužilaštvu u Leskovcu, piše Jugmedia.
 
Kako "Blic" saznaje, Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu juče je i odredilo zadržavanje Lidiji Ž. iz Leskovca zbog ovog incidenta.

Žalila se da joj učenici maltretiraju ćerku

Prema saznanjima roditelja, Lidija Ž. je najpre obavila razgovor sa razrednim starešinom tog odeljenja žaleći se na svu decu u smislu da ona maltretiraju drugaricu iz odeljenja, odnosno, njenu ćerku. Razredni je pažljivo saslušao majku učenice, obećao da će ispitati situaciju, pa se činilo da će se sve na tome završiti. Međutim nije, prenosi portal.

- Ona je posle razgovora sa razrednim starešinom, na malom odmoru između 5. i 6. časa najpre galamila na hodniku škole, a potom ušla u odeljenje gde je bilo 20 učenika, vikala i vređala decu da bi ih potom fizički napala. U tom napadu, dok su sva izbezumljena deca vrištala, petoro dečaka i devojčica je izgrebala, a šestog dečaka je udarila pesnicom po nosu. Malo je nedostajalo da mu nos bude polomljen - priča jedan od roditelja, koji je ranije došao u školu i čekao da počne roditeljski sastanak na drugu temu, prenosi ovaj poral.

Ko zna kako bi sve završilo da u pomoć nije priskočilo sve osoblje, i nastavnici i pomoćni radnici.

Otgrla se nastavniku i tetkici i krenula u napad na decu

- Čim je počela na hodniku da viče, prišao joj je dežurni nastavnik, za njim i tetkica i pokušali su da je smire. Međutim, ona je kao metak uletela u odeljenje, oni za njom. Bukvalno su se borili s njom, ali je imala neverovatnu snagu pa im se otrgla i tako povredila decu - objašnjava naš sagovornik, zahtevajući anonimnost.

Sve je to trajalo desetak minuta i za to vreme nastava je bila prekinuta u skoro celoj školi, budući da su i učenici iz drugih odeljenja, čuvši galamu, izleteli iz klupa i prisustvovali nemiloj sceni.

Rasprava i tuča učenika trajala je desetak minuta. Kada je "obavila posao", majka je svoje dete uzela za ruku i mirno izašla iz škole.

Direktor škole "Vuk Karadžić" Predrag Zdravković je brzo posle incidenta stigao u školu. Pošto je pre toga bio zakazan roditeljski sastanak, revoltirani roditelji su tražili da se razgovora o napadu i povređenim učenicima.

Upravo su oni, pošto im je direktor predočio mogućnosti, tražili da se slučaj prijavi policiji, koja je odmah došla u školu, posle čega su deca odvedena u urgentni centar Opšte bolnice Leskovac, gde su im sanirane povrede i izdata lekarska uverenja, piše Jugmedia.

- Moje dete je izgrebano po licu, ali mnogo je opasnije od toga što je pretpelo strašan šok, pa se supruga i ja trudimo da ga nekako smirimo s obzirom da je noćas u snu imalo komšare - ispričao je roditelj jednog od šestoro povređene dece za ovaj portal.

I direktor škole u šoku

Za mesec dana ovo je drugi incident u toj školi. Direktor Zdravković je takođe u šoku.

- Niko nije mogo da pretpostavi da će se ovako nešto desiti jer ni mi, ni bilo koja škola, ne možemo da zabranimo roditeljima da uđu u školu svoje dece. Duboko saosećam sa roditeljima i sa decom koja su prtrpela fizičko i psihičko nasilje. Posebno mi je žao što se sada o našoj školi po drugi put piše o incidentima, mada imamo sjajne rezultate kao škola. Naša deca osvajaju brojne nagrade na takmičenjima, jedini smo na jugoistoku Srbije koji imamo u sedmom i osmom razredu specijizovano matematičko odeljenje, odakle izlaze sjajne generacije - rekao je direktor Zdravković.

On je jutros sazvao školski Tim za bezbednost učenika gde je konstatovano da je jučerašnji napad na učenike treći, najveći nivo nasilja u školi. Doneta je odluka da se obavesti Školska uprava, po čijim će upustvima Tim preduzeti dalje korake.

- Duboko sam potresen ovom situacijom za koju nema opravdanja. Naši nastavnici se trude da obrazuju decu na najbolji mogući način, maksimalno se brinu o bezbednosti dece, posebno na odmorima gde se više nastavnika angažuje na dežurstvima, jer pored obaveze da našim učenicima pružimo najbolje obrazovanje, mi se trudimo i da ih vaspitavamo i da pružimo svaki vid zaštite. Ali, ako nemamo saradnju i razumevanje roditelja kao u ovom slučjau, onda sve pada u vodu - zaključuje direktor Predrag Zdravković, koji je funkciju direktora u školi "Vuk Karadžić" preuzeo pre godinu dana i uveo mnoge novine.

(Blic)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Xx

16.11.2019 15:45

Djeca su đavli i slabo ih roditelji vaspitavaju treba svako svoje dijete vise vaspitat i nebi do toga doslo i ovo sto je ta zena uradila nije ispravno treba ju kazniti

ODGOVORITE
Name

Miso

16.11.2019 18:14

Naravno da je majka krivo postupila, trebalo je to sprijeciti ranije, ocito da je njena kcerka bila izlozena mobingu.

ODGOVORITE
Name

Mama

16.11.2019 20:59

A kako da sprijeci? Zena je prijavljivala skola je cutala jer se ne tice djeteta od nekog nastavnika, uciteljima je lakse pustiti hajku na jedno djete nego se zamjeriti cijelom odjeljenju, i ne znate kako su djeca surova

Name

Miso

17.11.2019 07:23

Trebali su pedagozi da sprijece a ne majka!

ODGOVORITE
Name

Ja

17.11.2019 17:08

Tu majku potpuno razumijem niko nista nije preduzimao i majka je morala zastiti svoje dijete jer se drzava nedovoljno bavi ovim problemima? Sta je trebala cekati da joj dijete digne ruku na sebe?

ODGOVORITE