Одговорност политичара што БиХ нема власти

Филд је истакао да је формирање власти једино и искључиво одговорност домаћих политичара.

Босна и Херцеговина 16.11.2019 | 09:54
Одговорност политичара што БиХ нема власти
Амбасдор Велике Британије у БиХ Метју Филд изјавио је да за БиХ није рекорд немати власт више од годину дана од избора, јер је било и дужих периода, али да у демократској земљи није нормално чекати оволико дуго да се власт конституише.

Подсјећајући да власт није конституисана у више кантона, Федерацији БиХ, те на нивоу БиХ, Филд је рекао да има и оних који су изабрани, али не раде свој посао.

– Посланици уредно узимају своје плате, али не раде за оне који су их изабрали – навео је Филд у интервјуу за Дневни аваз.

Он је истакао да је формирање власти једино и искључиво одговорност домаћих политичара.

– Они то треба да ријеше и морају бити одговорни. Нека сједну и озбиљно разговарају како да се власт конституише, на темељима компромиса и фокусираности – додао је британски амбасадор. 

Према његовим ријечима, конституисање власти само по себи не рјешава ништа, већ је подједнако потребно да власт спроводи реформе и ради за грађане.

Говорећи о иницијативи за оснивање “мини шенгена”, Филд је оцијенио да је иза те иницијативе настојање да се регион боље повеже, што је Велика Британија заговарала и заговара путем Берлинског процеса.

Британски амбасадор је поручио повлачење његове земље из ЕУ неће промијенити однос према западном Балкану у цјелини, а посебно не према БиХ.

– У ствари, од референдума имамо повећање ангажмана Велике Британије овдје. Имамо више програма, више особља у амбасади – навео је Филд и додао да се нада да ће Велика Британија и након изласка из ЕУ изнаћи начин да и даље буде дио Еуфора.

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Хм

16.11.2019 08:58

Ако будете сурадјивали и даље са насим политицарима сигуран сам да цете изнаци нацин .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

16.11.2019 12:46

Лијепо су нам смјестили ови добронамјерни страни политичари.

Name

РАСПУЦХИН

16.11.2019 09:09

Али ни рјечи о одговорности "међународне заједнице" за овакво стање? Управо су нас они и довели ту гдје јесмо. Зар они нису постављали и смјењивали политичаре? Зар изборни закон није њихово дјело? Зар гледање кроз прсте за изборне крађе и куповину "папака" нису они "аминовали"? Да ли се то догађа у њиховим државама? Е , амбасадоре , мораш ти још много пуре покусати. Па нису овдје баш сви глупи и неписмени како сви ви са запада мислите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.11.2019 09:17

Да је само то проблем ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

16.11.2019 09:52

Оваква БиХ је васе цедо , у њој и данас браните права да и уредујете и одредујете и контролисете њене унутрасње односе и развој .Мислите да имате монопол да одредујете ко су добри а ко лоси момци у овој земљи .Вас или њихов, не одредује однос према граданима и друству и дрзави у цјелини ,него поданиство вама или другим предаторима којих је како вријеме одмице све висе.Васа идеја и идеја васих домацих истомисљеника да народи у бивсој дрзави не могу зивјети заједно,посијала је зло ,које је као карцином захватило ове просторе и наметнуло потребу да се непрестано лијецимо ,а не излијецимо,углавмом терапијама које ви прописујете.БиХ би, ако вам је стало до Европског јединства требала бити примјер како се зиви заједно и просперитетно сто њени народи и могу и хоце,а не како се не мозе захваљујуци вама и изопаценим политицким елитама које подрзавате.У БиХ показујете да зелите Европу којом це доминирати поједине групе или дрзаве а не уредена друства која це унапредивати достигнùте цивилизацијске вриједности и градити путеве ка саврсенствима Бозијим.Историја показује да се овдје најбоље зивјело кад смо били окренути једни другима ,да су се и други односили према нама са постовањем. Заједно моземо градити будуцност и за себе и своје потомке,подјељени само сукобе и ратове у име медународних и домацих лопова и њихових интереса. СМРТ ФАСИЗМУ СЛОБОДА НАРОДИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре освит

16.11.2019 11:28

Свака цаст.

Name

Хехехе

16.11.2019 09:53

ПОШАЉИМО МЛАДЕ У ДИЈАСПОРУ ДА РАДЕ ДА КОПАЈУ КАНАЛЕ И ФАРБАЈУ ФАСАДЕ ПОШАЉИМО МЛАДЕ У ДИЈАСПОРУ ДА РАДЕ ДА РИБАЈУ ТАЊИРЕ ДО КРАЈА БАЛАДЕ Прије три’ес’ година, први дан у школи У сендвичу Зденка и салама Поли Стара пустила је сузу стари јој каже - де се смири Па нису више дјеца, сад су пионири Плава капа и црвена марама Чувајмо другарство није све у парама Пионирска је заклетва, само стара хартија Братства и јединства нема, сад је демократија Све је отишло у курац И то свима је нормала Јер то нам је на крају наша борба дала Сва се постављају питања сем питања морала - Шта си био прије рата? - Откуд ти та врећа злата? За све наше народности и све наше народе Босанске, балканске, бјелосвјетске зајебе Ђипало јунуз има савршен лијек - ХЕПЕК! Прије било је боље, за ту причу не’ам воље Тол’ко боље да се продасмо за флашу Цоца-Цоле ја кад идем преко гране, сатима ме рове Ал’ џаба одо’ и ја, бауштела зове Шта је било прије, вјеруј ми к’о да није Немој бит’ дијете, стиго нови шеф ф - Ауф Wиедерсехен! Говоре ми другови - Хо’ш се враћат’? - хоћу, кад отплате се дугови Неко вози мечку, неко вози Пунта Неко иде пјехе, углавном свако нешто мунта Код нас је ноћ паметнија од јутра Ал’ шта ћемо сутра када испуши се сва вутра Издржи брате, помиримо се с тим Да играч даје го али побјеђује тим Нисам положио заклетву пионирску Чујте и почујте ову функционерску: ДАНАС КАДА ПОСТАЈЕМ ФУНКЦИОНЕР ДАЈЕМ ЧАСНУ ФУНКЦИОНЕРСКУ РИјЕЧ ДА ЋУ МАРЉИВО КРАСТИ И ЛАГАТИ И ЗЕМЉУ СТРОВАЛИТИ У ДУГ ДА ЋУ ВОЉЕТИ НАШУ НЕОЛИБЕРАЛНУ ДОМОВИНУ КАПИТАЛИСТИЧКУ, ТРАНЗИЦИјСКУ БАНАНА РЕПУБЛИКУ ДА ЋУ РАЗВИјАТИ НЕПОТИЗАМ И КОРУПЦИЈУ И ПРОСИПАТИ ШУПЉУ У КОЈУ НЕ ВЈЕРУјЕ НИКО ДА ЋУ ОДЕРАТИ СВЕ ПОРЕЗНЕ ОБВЕЗНИКЕ ЧИЈИМ ПАРАМА КУПУЈЕМ СОЦИјАЛНИ МИР

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дај

16.11.2019 09:56

Наредите поновне изборе

ОДГОВОРИТЕ