"Кестенбург" у БЛ, у жирију Војин Ћетковић

- Фестивал студентских позоришта "Кестенбург" почиње данас у Бањалуци, а протећи ће у знаку умјетничког рукописа редитеља Николе Коље Пејаковића. "Кестенбург" се одржава под покровитељством предсједника Републике Српске, предсједник жирија фестивала је Војин ћетковић, глумац из Београда кога су појединци из власти и њихових медија недавно жестоко оклеветалии наводећи да он више неће бити позиван на манифестације у Републици Српској.

Република Српска 16.11.2019 | 09:32
"Кестенбург" у БЛ,  у жирију Војин Ћетковић
- Фестивал студентских позоришта "Кестенбург" почиње данас у Бањалуци, а протећи ће у знаку умјетничког рукописа редитеља Николе Коље Пејаковића.

Отварању фестивала присуствоваће министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић.

На фестивалу, који организује Бањалучко студентско позориште, први пут биће одигране три представе из САД, Јужне Кореје и Бугарске.

"Кестенбург", који ће трајати до 20. новембра, одржава се под покровитељством предсједника Републике Српске.

Фестивал ће бити отворен у 18.00 часова у Културном центру Бански двор концертом а капела хора "Вива вокс" из Србије. 

У такмичарском делу, како је недавно казао директор Александар Пејаковић, биће одигране три представе студената из Америке, Јужне Кореје и Бугарске.

Ове године посетиоци ће моћи да виде и ревијални програм у којем поред Бањалучког студентског позоришта и представе “Лифе“ учествују и позориште “Театар на брду“ са представом “Цело тело ту ме боли“ по тексту и у режији Коље Пејаковића, те представа која је оборила рекорде гледаности у задњих неколико година у Републици Српској „Ноћ богова“, а у којој једну од улога тумачи и председник жирија, глумац Војин Ћетковић.

“Моја сарадња са Бањалуком је почела на најбољи могући начин јер смо играли ‘Ноћ богова’ у препуној сали позоришта, тако је било и наредних шест пута. Ово ће бити седмо. Биће ми задовољство да будем у жирију и да гледам студентске представе јер су оне најискреније”, казао је прије неколико дана Ћетковић.

“Златни кестен” додијелиће поред Ћетковића и Никола Коља Пејаковић и Неда Симић Жерајић, уредник Фестивала.

Занимљиво је да ће се Војин Ћетковић појавити у Бањалуци и поред недавних тврдњи појединих министара у Влади Републике Српске који су казали да му након "скандала" у Невесињу не треба дозволити да више гостује у Републици Српској.

Режимски медији, и поједини политичари из СНСД-ове власти Ћетковића и Дејана Луткића, глумце иг Београда, су недавно оптужили да су одбили да учествује на свеачној академији у Невесињу под обиљежјем Републике Српске поводом обиљежавања "Митровданских офанзива" у том граду, што су они демантовали.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бањалучанин

16.11.2019 09:54

Хвала ти,побиједи,,моја" БЛ, град правде и храбри људи. Да да бог да се више никад нико непрогони из Крајишке љепотице да се никад непонове проклете '41 и '91. Коља честитам, а брату Воји сретан боравак у БЛ уз доста Нектара и печења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

16.11.2019 10:16

Јагњићи и прасићи?

Name

Милан

16.11.2019 10:07

Откпљује се жељка, видјели велику осуду јавности због страначког сиканирања глумаца у Невесињу. Срам их било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војкан

17.11.2019 09:42

Оно сто сам сконтао просле недјељ је да овај припада интелектуалном кругу Сергеја Трифуновица па и онога Бјелогрлица.

ОДГОВОРИТЕ