"Kestenburg" u BL, u žiriju Vojin Ćetković

- Festival studentskih pozorišta "Кestenburg" počinje danas u Banjaluci, a proteći će u znaku umjetničkog rukopisa reditelja Nikole Кolje Pejakovića. "Kestenburg" se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske, predsjednik žirija festivala je Vojin ćetković, glumac iz Beograda koga su pojedinci iz vlasti i njihovih medija nedavno žestoko oklevetalii navodeći da on više neće biti pozivan na manifestacije u Republici Srpskoj.

Republika Srpska 16.11.2019 | 09:32
"Kestenburg" u BL,  u žiriju Vojin Ćetković
- Festival studentskih pozorišta "Кestenburg" počinje danas u Banjaluci, a proteći će u znaku umjetničkog rukopisa reditelja Nikole Кolje Pejakovića.

Otvaranju festivala prisustvovaće ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

Na festivalu, koji organizuje Banjalučko studentsko pozorište, prvi put biće odigrane tri predstave iz SAD, Južne Кoreje i Bugarske.

"Кestenburg", koji će trajati do 20. novembra, održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske.

Festival će biti otvoren u 18.00 časova u Кulturnom centru Banski dvor koncertom a kapela hora "Viva voks" iz Srbije. 

U takmičarskom delu, kako je nedavno kazao direktor Aleksandar Pejaković, biće odigrane tri predstave studenata iz Amerike, Južne Koreje i Bugarske.

Ove godine posetioci će moći da vide i revijalni program u kojem pored Banjalučkog studentskog pozorišta i predstave “Life“ učestvuju i pozorište “Teatar na brdu“ sa predstavom “Celo telo tu me boli“ po tekstu i u režiji Kolje Pejakovića, te predstava koja je oborila rekorde gledanosti u zadnjih nekoliko godina u Republici Srpskoj „Noć bogova“, a u kojoj jednu od uloga tumači i predsednik žirija, glumac Vojin Ćetković.

“Moja saradnja sa Banjalukom je počela na najbolji mogući način jer smo igrali ‘Noć bogova’ u prepunoj sali pozorišta, tako je bilo i narednih šest puta. Ovo će biti sedmo. Biće mi zadovoljstvo da budem u žiriju i da gledam studentske predstave jer su one najiskrenije”, kazao je prije nekoliko dana Ćetković.

“Zlatni kesten” dodijeliće pored Ćetkovića i Nikola Kolja Pejaković i Neda Simić Žerajić, urednik Festivala.

Zanimljivo je da će se Vojin Ćetković pojaviti u Banjaluci i pored nedavnih tvrdnji pojedinih ministara u Vladi Republike Srpske koji su kazali da mu nakon "skandala" u Nevesinju ne treba dozvoliti da više gostuje u Republici Srpskoj.

Režimski mediji, i pojedini političari iz SNSD-ove vlasti Ćetkovića i Dejana Lutkića, glumce ig Beograda, su nedavno optužili da su odbili da učestvuje na sveačnoj akademiji u Nevesinju pod obilježjem Republike Srpske povodom obilježavanja "Mitrovdanskih ofanziva" u tom gradu, što su oni demantovali.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Banjalučanin

16.11.2019 09:54

Hvala ti,pobijedi,,moja" BL, grad pravde i hrabri ljudi. Da da bog da se više nikad niko neprogoni iz Krajiške ljepotice da se nikad neponove proklete '41 i '91. Kolja čestitam, a bratu Voji sretan boravak u BL uz dosta Nektara i pečenja.

ODGOVORITE
Name

А

16.11.2019 10:16

Јагњићи и прасићи?

Name

Milan

16.11.2019 10:07

Otkpljuje se željka, vidjeli veliku osudu javnosti zbog stranačkog sikaniranja glumaca u Nevesinju. Sram ih bilo.

ODGOVORITE
Name

Vojkan

17.11.2019 09:42

Ono sto sam skontao prosle nedjelj je da ovaj pripada intelektualnom krugu Sergeja Trifunovica pa i onoga Bjelogrlica.

ODGOVORITE