СНСД попустио и доставио имена за састав комисија

Министар вањских послова БиХ Игор Црнадак оцијенио је да је "добро што је Савез независних социјалдемократа (СНСД) признао грешку и попустио, достављајући имена за састав парламентарних комисија Представничког дома, јер је ово позитиван сигнал да би Парламентарна скупштина БиХ могла да почне с нормалним радом".

Босна и Херцеговина 15.11.2019 | 20:45
СНСД попустио и доставио имена за састав комисија
Нада се да ће истовремено бити одблокиран и рад Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Апеловао је да руководство Парламентарне скупштине БиХ искористи овај позитиван момент и што прије изабере делегацију БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе.

- Једина смо европска земља која је члан тог тијела, а не учествује у његовом раду. Именовањем парламентарне делегације у Парламентарној скупштини Савјета Европе бар донекле бисмо умањили негативан ефект те дипломатске бламаже - сматра Црнадак.

Такође, сматра да у најкраћем року требају бити ратификовани финансијски аранжмани који чекају у Парламенту, с обзиром на то да се ради о пројектима градње путева, водовода и инфраструктуре и корисни су за грађане и у Републици Српској и у Федерацији БиХ.

- Од самог почетка сам позивао да Парламентарна скупштина БиХ нормално ради док трају преговори о формирању власти на нивоу БиХ. Институције не смију да буду у блокади, морају стално да раде, јер се тако шаље порука да смо озбиљан међународни партнер - нагласио је Црнадак, саопштено је из МВПБиХ.

(Фена)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Марко

15.11.2019 19:51

Имам само једно питање за све градјане Републике Српске који гласају за господина Додика,Имате ли имало памети у васим главама? Додик це нас унистити ради његових интереса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бобан

15.11.2019 21:42

Па ти што гласају за њега, не гласају што га воле, или што не разумију ко је он, него што су у томе нашли свој интерес. Јако једноставно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.11.2019 08:48

Зивио Милорад