SNSD popustio i dostavio imena za sastav komisija

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak ocijenio je da je "dobro što je Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) priznao grešku i popustio, dostavljajući imena za sastav parlamentarnih komisija Predstavničkog doma, jer je ovo pozitivan signal da bi Parlamentarna skupština BiH mogla da počne s normalnim radom".

Bosna i Hercegovina 15.11.2019 | 20:45
SNSD popustio i dostavio imena za sastav komisija
Nada se da će istovremeno biti odblokiran i rad Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Apelovao je da rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH iskoristi ovaj pozitivan moment i što prije izabere delegaciju BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

- Jedina smo evropska zemlja koja je član tog tijela, a ne učestvuje u njegovom radu. Imenovanjem parlamentarne delegacije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope bar donekle bismo umanjili negativan efekt te diplomatske blamaže - smatra Crnadak.

Takođe, smatra da u najkraćem roku trebaju biti ratifikovani finansijski aranžmani koji čekaju u Parlamentu, s obzirom na to da se radi o projektima gradnje puteva, vodovoda i infrastrukture i korisni su za građane i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH.

- Od samog početka sam pozivao da Parlamentarna skupština BiH normalno radi dok traju pregovori o formiranju vlasti na nivou BiH. Institucije ne smiju da budu u blokadi, moraju stalno da rade, jer se tako šalje poruka da smo ozbiljan međunarodni partner - naglasio je Crnadak, saopšteno je iz MVPBiH.

(Fena)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Marko

15.11.2019 19:51

Imam samo jedno pitanje za sve gradjane Republike Srpske koji glasaju za gospodina Dodika,Imate li imalo pameti u vasim glavama? Dodik ce nas unistiti radi njegovih interesa.

ODGOVORITE
Name

бобан

15.11.2019 21:42

Па ти што гласају за њега, не гласају што га воле, или што не разумију ко је он, него што су у томе нашли свој интерес. Јако једноставно.

ODGOVORITE
Name

Re

16.11.2019 08:48

Zivio Milorad