Полицајац из БЛ ухапшен због продаје дроге

Полицијски службеник Полицијске управе Бањалука, чији су иницијали С. С. , ухапшен је због постојања основа сумње да је извршио кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења и недозвољена производња и промет опојних дрога, рекла је Срни начелник Одјељење за односе са јавношћу Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске Мирна Миљановић.

Република Српска 15.11.2019 | 19:04
Полицајац из БЛ ухапшен због продаје дроге
Миљановићева је навела да су га ухапсили полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске и Полицијске управе Бањалука приликом реализације оперативне акције кодног назива "Мерлин 2".

"Особа ће уз Извјештај о почињеним кривичним дјелима бити предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Бањалука Против њега покренута је и иницијатива за покретање дисциплинског поступка и он ће бити суспендован", нагласила је Миљановићева.

Данас је потврђено да је у акцији "Мерлин 2", усмјереној на сузбијање трговине дрогама, повријеђена и полицијска службеница из Градишке, којој је током хапшења једне од осумњичених приликом опирања откинут нокат, потврђено је "Независним".

Незванично, ухапшени су: Петар Суботић, Миладин и Слађана Видачковић, Расим Хајдер, Памела Дукић и Раде Крстановић у Градишци, Ведран Тривић у Бањалуци и Емир Спахалић у Приједору.

Како нам је потврђено, полицајка је повријеђена док је покушавала осумњичену спровести на криминалистичку обраду, а након тога одмах је морала љекару.

Полицајка је, након што јој је љекар прегледао прст, и хирушки збринута.

Инспектори Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова РС ухапсили су у петак осам особа у оквиру акције "Мерлин 2", усмјерене на сузбијање трговине дрогама.

Ухапшене сумњиче да су се као организована криминална група бавили неовлаштеном производњом и прометом опојним дрогама. Како сазнајемо, током акције заплијењени су одређена количина марихуане, полуаутоматска пушка и муниција.

Пронађена дрога је, како сазнајемо, била запакована у пластичну врећу, као и неколико мањих паковања спремљених за даљу препродају. За ухапшену групу постоји сумња да је набављала и препродавала најчешће марихуану то на подручју Градишке те да су познаницима омогућавали и уживање у дрогама.

Како је саопштено из МУП-а РС, по наредби Окружног суда Бањалука извршени су претреси на седам локација на подручју ПУ Градишка, на једној локацији на подручју ПУ Бањалука и на једној локацији на подручју ПУ Приједор.

Предмети који су изузети приликом претреса локација које користе ухапшене особе биће кориштени као доказ у кривичном поступку. Из МУП-а су навели да је циљ акције разбијање организоване криминалне групе која се бавила неовлаштеном производњом и прометом опојних дрога.

"Приликом спровођења акције 'Мерлин 2' у Градишци је повријеђена једна полицијска службеница, када је лице лишено слободе покушало да побјегне", навели су из МУП-а.

Акција "Мерлин 2" изведена је по наредби и под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука. Неки од ухапшених у овој акцији су одраније познати полицији.

(Независне)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

мило

15.11.2019 18:33

Бас ме цуди да то ради неко из полиције

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

15.11.2019 19:20

Није уредно тал исплацивао.

Name

XXЛ

16.11.2019 09:03

ОТЕ МИ РИЈЕЧ ИЗ УСТА..

Name

Збиља

15.11.2019 19:18

А засто не забране ову дрогу, мислим стварно, а не овако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

16.11.2019 06:36

Па и јесте забрањена . Засто би их хапсили да није. У медју времену цитав свијет легализује док ми хапсимо људе због пар јоинта.

Name

МИСО

15.11.2019 20:44

Јос једна потврда да је највеци криминал у полицији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

16.11.2019 04:40

Ти си блесав ако то стварно мислиш.