Policajac iz BL uhapšen zbog prodaje droge

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka, čiji su inicijali S. S. , uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, rekla je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Mirna Miljanović.

Republika Srpska 15.11.2019 | 19:04
Policajac iz BL uhapšen zbog prodaje droge
Miljanovićeva je navela da su ga uhapsili policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Policijske uprave Banjaluka prilikom realizacije operativne akcije kodnog naziva "Merlin 2".

"Osoba će uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Protiv njega pokrenuta je i inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka i on će biti suspendovan", naglasila je Miljanovićeva.

Danas je potvrđeno da je u akciji "Merlin 2", usmjerenoj na suzbijanje trgovine drogama, povrijeđena i policijska službenica iz Gradiške, kojoj je tokom hapšenja jedne od osumnjičenih prilikom opiranja otkinut nokat, potvrđeno je "Nezavisnim".

Nezvanično, uhapšeni su: Petar Subotić, Miladin i Slađana Vidačković, Rasim Hajder, Pamela Dukić i Rade Krstanović u Gradišci, Vedran Trivić u Banjaluci i Emir Spahalić u Prijedoru.

Kako nam je potvrđeno, policajka je povrijeđena dok je pokušavala osumnjičenu sprovesti na kriminalističku obradu, a nakon toga odmah je morala ljekaru.

Policajka je, nakon što joj je ljekar pregledao prst, i hiruški zbrinuta.

Inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS uhapsili su u petak osam osoba u okviru akcije "Merlin 2", usmjerene na suzbijanje trgovine drogama.

Uhapšene sumnjiče da su se kao organizovana kriminalna grupa bavili neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnim drogama. Kako saznajemo, tokom akcije zaplijenjeni su određena količina marihuane, poluautomatska puška i municija.

Pronađena droga je, kako saznajemo, bila zapakovana u plastičnu vreću, kao i nekoliko manjih pakovanja spremljenih za dalju preprodaju. Za uhapšenu grupu postoji sumnja da je nabavljala i preprodavala najčešće marihuanu to na području Gradiške te da su poznanicima omogućavali i uživanje u drogama.

Kako je saopšteno iz MUP-a RS, po naredbi Okružnog suda Banjaluka izvršeni su pretresi na sedam lokacija na području PU Gradiška, na jednoj lokaciji na području PU Banjaluka i na jednoj lokaciji na području PU Prijedor.

Predmeti koji su izuzeti prilikom pretresa lokacija koje koriste uhapšene osobe biće korišteni kao dokaz u krivičnom postupku. Iz MUP-a su naveli da je cilj akcije razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga.

"Prilikom sprovođenja akcije 'Merlin 2' u Gradišci je povrijeđena jedna policijska službenica, kada je lice lišeno slobode pokušalo da pobjegne", naveli su iz MUP-a.

Akcija "Merlin 2" izvedena je po naredbi i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Neki od uhapšenih u ovoj akciji su odranije poznati policiji.

(Nezavisne)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

milo

15.11.2019 18:33

Bas me cudi da to radi neko iz policije

ODGOVORITE
Name

Ratko

15.11.2019 19:20

Nije uredno tal isplacivao.

Name

XXL

16.11.2019 09:03

OTE MI RIJEČ IZ USTA..

Name

Zbilja

15.11.2019 19:18

A zasto ne zabrane ovu drogu, mislim stvarno, a ne ovako.

ODGOVORITE
Name

Marko

16.11.2019 06:36

Pa i jeste zabranjena . Zasto bi ih hapsili da nije. U medju vremenu citav svijet legalizuje dok mi hapsimo ljude zbog par jointa.

Name

MISO

15.11.2019 20:44

Jos jedna potvrda da je najveci kriminal u policiji

ODGOVORITE
Name

Е

16.11.2019 04:40

Ти си блесав ако то стварно мислиш.