Сви живимо за сутра, а онда то сутра не дође

„Од данас до сутра. Тако сви ми живимо. Све прече од пречег. А онда се деси да сутра не дође, а данас смо се могли побринути да буде другачије“.

Босна и Херцеговина 15.11.2019 | 17:55
Сви живимо за сутра, а онда то сутра не дође
Овим ријечима почиње поруку јавности шеф Клуба посланика СДП у Представничком дому БиХ и предсједник Главног одбора те странке Саша Магазиновић.

Саша је данас по други пут оперисао рак коже, познатији као меланом, и том приликом је на свом Фејсбуку написао емотиван пост, уз поруку „прочитајте, подијелите, помозите себи и вама блиским и драгим људима“.

– Недавно, на прегледу из потпуно других разлога, установљено је да имам нешто што би могло бити рак коже. Онда помислите да се то не дешава баш тек тако и да то никако не може бити рак. Слиједи прва операција, одстрањивање, анализа ткива – и тек тако се деси потврда да заиста имам рак. Меланом. Ми у овом друштву рак често зовемо „то“ или „оно“ или канцер, јер звучи мање лоше – написао је Саша.

Након данашње операције, каже да више не би требало бити канцерогених промјена.

– То ће, надам се, потврдити и налази. Остаће мало већи ожиљак на леђима, спознаја да се живот мијења док не обраћамо пажњу и људска обавеза да говорим о свом искуству и утичем на људе да поведу више рачуна о себи. И то и оно и рак и канцер се тако често ушуњају у тијела људи које знамо, волимо, губимо и опет заборавимо да наша тијела нису ништа сигурнија од оних којима се то деси. Ја сам вјероватно стицајем околности добри примјер ове приче – случајно или не.

Али желим вам рећи – прегледајте кожу, бенове и младеже, нема стигме у самопрегледу дојки нити прегледима код љекара, гинеколога, уролога, дерматолога… Пратите сваку промјену и реагујте. И прије промјена, јер их од данас до сутра често и не видимо. Много би ми значило да нађете времена и воље за овај савјет. Водите рачуна о свом здрављу. Превентивно! – савјетује Магазиновић.

Многи су му пожељели на друштвеним мрежама брз и успјешан опоравак.

(Српскаинфо)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Коњицанка

15.11.2019 17:02

Не дај се,Сале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада ,зивот је борба непресталназ

15.11.2019 17:21

Зелим ти брз и успјесан опоравак,хвала на добронамјерним савјетимаЗелим ти да доцекас многа сјутра идеценије у здрављу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

15.11.2019 17:34

Много среце и успјеха у лијецењу и брз опоравак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

15.11.2019 21:20

Господине МАГАЗИНОВИЋУ ОД СРЦА ВАМ ЖЕЛИМ ПОТПУНО ОЗДРАВЉЕЊЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ