Svi živimo za sutra, a onda to sutra ne dođe

„Od danas do sutra. Tako svi mi živimo. Sve preče od prečeg. A onda se desi da sutra ne dođe, a danas smo se mogli pobrinuti da bude drugačije“.

Bosna i Hercegovina 15.11.2019 | 17:55
Svi živimo za sutra, a onda to sutra ne dođe
Ovim riječima počinje poruku javnosti šef Kluba poslanika SDP u Predstavničkom domu BiH i predsjednik Glavnog odbora te stranke Saša Magazinović.

Saša je danas po drugi put operisao rak kože, poznatiji kao melanom, i tom prilikom je na svom Fejsbuku napisao emotivan post, uz poruku „pročitajte, podijelite, pomozite sebi i vama bliskim i dragim ljudima“.

– Nedavno, na pregledu iz potpuno drugih razloga, ustanovljeno je da imam nešto što bi moglo biti rak kože. Onda pomislite da se to ne dešava baš tek tako i da to nikako ne može biti rak. Slijedi prva operacija, odstranjivanje, analiza tkiva – i tek tako se desi potvrda da zaista imam rak. Melanom. Mi u ovom društvu rak često zovemo „to“ ili „ono“ ili kancer, jer zvuči manje loše – napisao je Saša.

Nakon današnje operacije, kaže da više ne bi trebalo biti kancerogenih promjena.

– To će, nadam se, potvrditi i nalazi. Ostaće malo veći ožiljak na leđima, spoznaja da se život mijenja dok ne obraćamo pažnju i ljudska obaveza da govorim o svom iskustvu i utičem na ljude da povedu više računa o sebi. I to i ono i rak i kancer se tako često ušunjaju u tijela ljudi koje znamo, volimo, gubimo i opet zaboravimo da naša tijela nisu ništa sigurnija od onih kojima se to desi. Ja sam vjerovatno sticajem okolnosti dobri primjer ove priče – slučajno ili ne.

Ali želim vam reći – pregledajte kožu, benove i mladeže, nema stigme u samopregledu dojki niti pregledima kod ljekara, ginekologa, urologa, dermatologa… Pratite svaku promjenu i reagujte. I prije promjena, jer ih od danas do sutra često i ne vidimo. Mnogo bi mi značilo da nađete vremena i volje za ovaj savjet. Vodite računa o svom zdravlju. Preventivno! – savjetuje Magazinović.

Mnogi su mu poželjeli na društvenim mrežama brz i uspješan oporavak.

(Srpskainfo)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Konjicanka

15.11.2019 17:02

Ne daj se,Sale.

ODGOVORITE
Name

Nada ,zivot je borba neprestalnaz

15.11.2019 17:21

Zelim ti brz i uspjesan oporavak,hvala na dobronamjernim savjetimaZelim ti da docekas mnoga sjutra idecenije u zdravlju

ODGOVORITE
Name

Xx

15.11.2019 17:34

Mnogo srece i uspjeha u lijecenju i brz oporavak!

ODGOVORITE
Name

XL

15.11.2019 21:20

Gospodine MAGAZINOVIĆU OD SRCA VAM ŽELIM POTPUNO OZDRAVLJENJE!!!

ODGOVORITE