Вукановић: Ово је изнуђена одлука Додиковог СНСД-а

Одлука СНСД-а да након годину дана опструкција именује своје чланове комисија у Представничком и Дому Народа ПС БиХ, представља само још једно у низу понижења ове странке, која је показала да је зарад функција спремана на све, изјавио је данас Небојша Вукановић, посланик  у клубу СДС-а.

Република Српска 15.11.2019 | 15:47
Вукановић: Ово је изнуђена одлука Додиковог СНСД-а
Он је оцијенио да овај потез прије свега капитулација Милорада Додика и СНСД пред предсједницима СДС и ПДП Мирком Шаровићем и Браниславом Бореновићем, који су их у шаховској партији надмудрили и надиграли.

„У питању је изнуђена одлука јер су схватили да су Шаровић и Бореновић својим приједлогом за деблокаду рада Представничког дома ПСБиХ онемогућили СНСД-у да настави блокаду. Када су постали свјесни да би Небојша Радмановић могао бити смијењен са функције члана Колегија Представничког Дома, СНСД након годину дана експресно именује чланове комисија“, појаснио је Вукановић.

Он је мишљења да, као и са ранијим СНСД-овим одлукама, треба остати опрезан јер су више пута показали непринципијелност и жељу за манипулацијом.

„Њихово истицање бијеле заставе не треба прихватити. Нека они имају чланове комисија, али ипак треба ићи у промјене Колегијума Представничког дома који годину дана није радио“, поручио је Вукановић.

Он је подсјетио да у истој седмици када усвајају закључке којима се позива на самосталност и независност Српске, СНСД наступа пузајући и у понижавајућим условима након годину дана опструкција доноси одлуку да именује своје чланове комисија.

Непринципијелоност, лицемјерство и играње са грађанима Српске, додаје Вукановић, Додик је показао и данашњим позивом Бошњацима да умјесто АНП предложе документ који би имао другачији назив.

„Он је спреман пристати на АНП, али да се он преименује, док ће суштина остати иста“, казао је Вукановић, подсјећајући да је прије мјесец дана најављивао да ће Додик повући овакав потез.



БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Но но

15.11.2019 14:52

Лакташенко би Вукане врло радо пристао на усвајање АНП али му је као што си рекао љетос стигао телефонски позив из Москве након чега је Лакташенко љутито бацио телефон

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јес

15.11.2019 15:51

Љеп овај момцина

Name

Дје запело?

15.11.2019 14:52

Да ми је знати да нема овог АНП о чему би се свадјали ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Викторија

15.11.2019 15:35

Побједа. Миркова и Бореновицова Велика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

15.11.2019 15:59

Будућност је у БиХ. Без суживота, нема ни живота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лакташки

15.11.2019 17:20

шериф признао пораз.

ОДГОВОРИТЕ