Заморна прича о формирању Савјета министара

"Разговарали смо и о односима на нивоу БиХ. Та врста приче око формирања Савјета министара БиХ свкакако је заморна. Ми имамо већ ту сагласност, тако да се око тога свакако ништа нисмо требали ни наново договарати", додао је Додик.


 

Босна и Херцеговина 15.11.2019 | 14:30
Заморна прича о формирању Савјета министара
Делегације СНСД-а и ХДЗ-а БиХ, предвођене лидерима Милорадом Додиком и Драганом Човићем, разговарале су данас у Мостару могућностима формирања власти на нивоу БиХ.

Саговорници су задовољни динамиком данашњег разговора, као и досадашњом међустраначком сарадњом, констатовано је на конференцији за новинаре након састанка.

"Једино око чега нисмо сагласни је оптимизам у вези са формирање власти", поручио је Додик у шаљивом тону, преносе Вијести.ба.

Човић је казао како дубоко вјерује да је крајње вријеме да се успотави Савјет министара БиХ, те да почне нормално фунмцкиониисати.

"Чини ми се да више нисмо далеко од тога", констатовао је он.

Како је навео, задовољан је данашњим разговором са делегацијом СНСД-а и активностима које су ставили пред себе.

"Што се тиче неких других проблема, када је уз питању сарадња наше двије странке, оно што можемо урадити на локалном нивоу, такође смо се договорили да овај интензитет пренесемо на све наше организације од најнижег до највиших, како би отклонили проблеме у нормалном функционирању у појединим подручјима у БиХ", казао је Човић.

Увјерен је да ће политички актери врло брзо бити у прилици да направе искорак, односно формирању Савјета министара БиХ, а тиме и Парламент БиХ у пуном капацитету.

Додик је рекао да руководства СНСД-а и ХДЗ-а БиХ одржавају састанке у континуитету.

"Била је прилика да констатујемо да смо поново у једном добром интензитету сарадње, који карактерише једно дубоко разумијевање питања и значајна сагласност о многим стварима, процедурама или рјешењима од обостаног интереса", рекао је Додик.

Човића и његову екипу, како наводи, упознао је с намјерама РС везано за кршење Дејтонског споразума и закључцима које је донијела НСРС, а "које намјеравамо проводити у оперативној дионамици која буде реално могућа“.

"Разговарали смо и о односима на нивоу БиХ. Та врста приче око формирања Савјета министара БиХ свкакако је заморна. Ми имамо већ ту сагласност, тако да се око тога свакако ништа нисмо требали ни наново договарати", додао је Додик.

Идентичан став: Прво формирати Савјет министара

Додик је захвалио ХДЗ-у који је, како је навео, у својим програмским оријентацијама отворен за приступ НАТО интеграцијама, али "не сматра да је оперативно потребно зауставити сваки други ниво у БиХ због неких техничких питања као што је АНП, што је проблем за нас".

"И тај приступ да прво треба формирати Савјет министара БиХ од почетка и ХДЗ и СНСД промовишу. Али за све у БиХ је потребна и трећа страна и ми то разумијемо", напоменуо је Додик.

Његово је увјерење, што се тиче односа на нивоу БиХ, да је питање АНП-а стављено на дневни ред да би се спријечила нека друга питања.



(БН/Вијести)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Ре

15.11.2019 13:32

Обећао трећи ентитет .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

15.11.2019 13:34

Два другара, за једну целију.

Name

Рајко

15.11.2019 13:36

Како се воле...!

Name

ре

15.11.2019 13:41

Нека праве и четврти,за ИСИЛ.

Name

ипе

15.11.2019 13:44

Мозе,али нек им да поред Бања Луке,треци ентитет

Name

Браца

16.11.2019 06:22

Агресори сопственим народима. Браца по крви Овакви се нису родили

Name

Лана

15.11.2019 13:41

Како год је заморна прича вама око савјета министара још горе сте ви заморни народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О

15.11.2019 14:04

хоце ли пред закон за све једнак и одузимање имовине ! Соко Мостар Алуминиј цека поврат новца покраденог !!!???? кад це врацање незаконити створеног капитала и одстета народу иопоравак од овог зла послератног!!!!! страснооо која дрскост

Name

ХДЗ

15.11.2019 13:47

Ми из ХДЗа захтијевамо треци ентитет и Посавину од Брода до Дервенте... Додик је обецао 12% Републике Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко

15.11.2019 13:54

Ма хајте молим вас. Удрузени злоцинацки подухват. Треба вам забранити било какво дјеловање.

Name

ре

15.11.2019 13:57

Брод Дервента, Модрица

Name

Педја

15.11.2019 13:49

Класицни сверц!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ипе

15.11.2019 13:50

Јуце цујем да су измдју осталог због блокаде парламента Босне и Херцеговине,блокирана и средства за одбрану од поплава,па јавно питам сљ. Не дај Бозе поплава као сто су биле 2014 године,сјетите се Добоја Бијељине и других градова,хоце ли неко кривицно одговарати сто та средства нису искористена него цекају.због блокада појединаца.Једна сезона је вец готова за градјевинске радове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

15.11.2019 14:00

Прије неколико дана послије састанкаса СДА, Човић је зрачио оптимизмом. Данас мало топло, мало хладно. Личност која посједује његов ниво формалног образовања и силних научних звања, морао би много успјешније да рјешава све практичне проблеме. Практичан проблем је и формирање власти на нивоу БиХ и Федрације БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дорбирн

15.11.2019 15:41

Миле попио мало на вазном састанку,па даје опустене изјаве,.

Name

Тарзан

15.11.2019 14:02

Прво АНП па онда савјет министара.Додо и Цовина то је трла баба лан.Супља прица.Босњаци висе нису наивни како мислите.Само прво АНП (НАТО).Бакир нек стисне па потписе.Доста сте нас газили 40година,нема висе тога.Босњаци су науцили на грескама.Слобода.

ОДГОВОРИТЕ