Руски фудбалери неће да носе "српски" дрес!

Руска фудбалска јавност прилично је била затечена опремом која је стигла за тамошњу репрезентацију пред наставак такмичења у квалификацијама за Европско првенство које је на програму 2020. године.

 

Фудбал 14.11.2019 | 11:23
Руски фудбалери неће да носе "српски" дрес!
Наиме, произвођач спортске опреме је послао нове дресове Русима, али је на рукавима дошло до грешке - уместо да линијама буде исцртана руска застава, која на врху има белу боју, у средини плаву, а доле црвену, грешком у дизајну, Руси су добили нешто што уопште нису хтели. А стигли су им редизајнирани црвени дресови чији рукави су се завршавали са две линије, плавом па белом, чиме се добио утисак као да је у питању српска застава, на којој је поредак боја управо, посматрано одозго на доле, црвено, плаво, па бело.

- У наредним мечевима, наша репрезентација ће наставити да користи опрему с којом је и отпочела ове квалификације - гласило је кратко саопштење Фудбалског савеза Русије, које је објављено чим је грешка у испорученој роби уочена.

Проблем је настао што је нова опрема већ кренула ка радњама, али нема сумње да ће навијачи ипак сачекати следећу испоруку, како би руску репрезентацију бодрили уз дресове на којима је, макар симболично, исцртана застава Русије.

"Зборнаја команда" је тренутно друга у И групи квалификација за ЕУРО 2020, а треба да игра у суботу против Белгије у Санкт Петербургу, те у гостима против Сан Марина 19. новембра.

(Блиц спорт)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мароја

15.11.2019 10:39

Срамота од Руса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

здравко

16.11.2019 22:35

Дундо мароја питај их дали оце да носе хрватски дрес?

Name

Дејан

17.11.2019 06:57

Браћа???