Ruski fudbaleri neće da nose "srpski" dres!

Ruska fudbalska javnost prilično je bila zatečena opremom koja je stigla za tamošnju reprezentaciju pred nastavak takmičenja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje je na programu 2020. godine.

 

Fudbal 14.11.2019 | 11:23
Ruski fudbaleri neće da nose "srpski" dres!
Naime, proizvođač sportske opreme je poslao nove dresove Rusima, ali je na rukavima došlo do greške - umesto da linijama bude iscrtana ruska zastava, koja na vrhu ima belu boju, u sredini plavu, a dole crvenu, greškom u dizajnu, Rusi su dobili nešto što uopšte nisu hteli. A stigli su im redizajnirani crveni dresovi čiji rukavi su se završavali sa dve linije, plavom pa belom, čime se dobio utisak kao da je u pitanju srpska zastava, na kojoj je poredak boja upravo, posmatrano odozgo na dole, crveno, plavo, pa belo.

- U narednim mečevima, naša reprezentacija će nastaviti da koristi opremu s kojom je i otpočela ove kvalifikacije - glasilo je kratko saopštenje Fudbalskog saveza Rusije, koje je objavljeno čim je greška u isporučenoj robi uočena.

Problem je nastao što je nova oprema već krenula ka radnjama, ali nema sumnje da će navijači ipak sačekati sledeću isporuku, kako bi rusku reprezentaciju bodrili uz dresove na kojima je, makar simbolično, iscrtana zastava Rusije.

"Zbornaja komanda" je trenutno druga u I grupi kvalifikacija za EURO 2020, a treba da igra u subotu protiv Belgije u Sankt Peterburgu, te u gostima protiv San Marina 19. novembra.

(Blic sport)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Maroja

15.11.2019 11:39

Sramota od Rusa.

ODGOVORITE
Name

zdravko

16.11.2019 23:35

Dundo maroja pitaj ih dali oce da nose hrvatski dres?

Name

Dejan

17.11.2019 07:57

Braća???