Макрон дао подршку пројекту "малог Шенгена"

- Француски предсједник Емануел Макрон на састанку у Паризу пренио је предсједнику Србије Александру Вучићу да подржава "мали Шенген" јер одржава његову замисао када је ријеч о функционисању региона прије уласка у ЕУ, пише "Блиц".

Свијет 13.11.2019 | 09:11
Макрон дао подршку пројекту "малог Шенгена"
"Макрон и Вучић су причали о иницијативи регионалне економске зоне. Француски председник је рекао да је реч о позитивној идеји, да он тако замишља функционисање региона све док све државе не постану чланице. Обећао је и подршку", наводи извор листа.

Макрон је изненада у понедјељак, 11. новембра, послије свечане вечере коју је организовао за високе званице у Паризу, позвао Вучића на састанак у четири ока у Јелисејској палати.

"Вучић је био први председник кога је примио на билатерални састанак и једини са којим се састао у свом кабинету. Састанак је почео касно у салону у коме су изложене слике Пикаса и Мироа. Макрон му је показао уметнине, послужио га коњаком из 1914. године и у пријатељском разговору тражио од Вучића да му исприча о ситуацији у Србији и региону", рекао је извор "Блица".

Лист наводи да је посебна пажња била посвећена "малом Шенгену" који су договориле Србија, Албанија и Сјеверна Македонија, а подразумијева слободан проток робе, људи и капитала.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

борац

13.11.2019 09:47

Сасвим разумљиво јер и не зели у ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

13.11.2019 09:54

Сто га није грлијо кад су нас бомбардовали тако це и са тацијем и са свима мислим да и треба ици у будуцност а не у прослост али они су лазни патриоте и срби а нама пласирају да су најбољи вуциц и додик су налосије сто србима могло да се деси зато су убили дјиндјица да је он остао србија би била давно у еу и народ би боље зивијо без српства орузја вулина војске итд.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрс

13.11.2019 10:04

Европа стара к.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема мини Сенгена баз признавања Косова

13.11.2019 10:55

Обзиром да су двије цланице мини Сенгена признале Косово као независну дрзаву, а једна није резултат је 2:1 за преизнавање и демократски гледано вецина увијек побједјује. Пласим се да је 'мини Сенген' вец у старту осудјен на пропаст

ОДГОВОРИТЕ