Makron dao podršku projektu "malog Šengena"

- Francuski predsjednik Emanuel Makron na sastanku u Parizu prenio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da podržava "mali Šengen" jer održava njegovu zamisao kada je riječ o funkcionisanju regiona prije ulaska u EU, piše "Blic".

Svijet 13.11.2019 | 09:11
Makron dao podršku projektu "malog Šengena"
"Makron i Vučić su pričali o inicijativi regionalne ekonomske zone. Francuski predsednik je rekao da je reč o pozitivnoj ideji, da on tako zamišlja funkcionisanje regiona sve dok sve države ne postanu članice. Obećao je i podršku", navodi izvor lista.

Makron je iznenada u ponedjeljak, 11. novembra, poslije svečane večere koju je organizovao za visoke zvanice u Parizu, pozvao Vučića na sastanak u četiri oka u Jelisejskoj palati.

"Vučić je bio prvi predsednik koga je primio na bilateralni sastanak i jedini sa kojim se sastao u svom kabinetu. Sastanak je počeo kasno u salonu u kome su izložene slike Pikasa i Miroa. Makron mu je pokazao umetnine, poslužio ga konjakom iz 1914. godine i u prijateljskom razgovoru tražio od Vučića da mu ispriča o situaciji u Srbiji i regionu", rekao je izvor "Blica".

List navodi da je posebna pažnja bila posvećena "malom Šengenu" koji su dogovorile Srbija, Albanija i Sjeverna Makedonija, a podrazumijeva slobodan protok robe, ljudi i kapitala.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

borac

13.11.2019 09:47

Sasvim razumljivo jer i ne zeli u EU.

ODGOVORITE
Name

Rade

13.11.2019 09:54

Sto ga nije grlijo kad su nas bombardovali tako ce i sa tacijem i sa svima mislim da i treba ici u buducnost a ne u proslost ali oni su lazni patriote i srbi a nama plasiraju da su najbolji vucic i dodik su nalosije sto srbima moglo da se desi zato su ubili djindjica da je on ostao srbija bi bila davno u eu i narod bi bolje zivijo bez srpstva oruzja vulina vojske itd.....

ODGOVORITE
Name

mrs

13.11.2019 10:04

Evropa stara k.

ODGOVORITE
Name

Nema mini Sengena baz priznavanja Kosova

13.11.2019 10:55

Obzirom da su dvije clanice mini Sengena priznale Kosovo kao nezavisnu drzavu, a jedna nije rezultat je 2:1 za preiznavanje i demokratski gledano vecina uvijek pobjedjuje. Plasim se da je 'mini Sengen' vec u startu osudjen na propast

ODGOVORITE