Амбасадор САД се крстио са три прста у Београду

Новопостављени амерички амбасадор Ентони Годфри је недавно снимљен у шетњи Калемегданом, гдје је уживао у природним и историјским љепотама наше престонице са својом супругом Аном.  

Србија 11.11.2019 | 22:27
Амбасадор САД се крстио са три прста у Београду
Он је са супругом, коју је упознао у Ирској, ушао у нашу велику светињу, цркву Ружицу, и том приликом се прекрстио по православном обичају, са три прста, и са десна на лијево. Они су том приликом у овој војној цркви запалили и свијеће за живе и за мртве.

Амбасадор је са Београђанима одиграо партију шаха, "провозао" се чувеном панорамом, али један његов акт је посебно привукао пажњу свих Срба.

Овај потез америчког амбасадора је изазвао буру у коментарима, па многи нагађају да се ради само о поштовању вјерске традиције, док други тврде да је амбасадор православац, поготово ако се узме у обзир да је прије Београда био амерички представник у Русији.

Ентони Годфри је постао амерички амбасадор у нашој земљи крајем октобра, и том приликом је замијенио свог претходника Мајкла Ската. Као један од главних задатака током свог мандата наводи се залагање за нормализацију односа између Београда и Приштине.

(Новости)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

12.11.2019 04:22

Овдје се вјероватно ради о образованом човјеку који са овим чином исказује поштовање према цркви у којој се нашао и према држави и народу код које је гост у улози амбасадора. Свакао чин вриједан пажње и за похвалу. Толеранција, поштовање различитости је нешто што нам свима и те како треба. Из овог' поступка се може само научити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

12.11.2019 10:28

Ко га услика,Бога ти????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глас

12.11.2019 15:33

Зена му је из православне Румунске породице.30-тих година су отисли за Ирску и тамо се настанили,прослог вијека.

ОДГОВОРИТЕ