Ambasador SAD se krstio sa tri prsta u Beogradu

Novopostavljeni američki ambasador Entoni Godfri je nedavno snimljen u šetnji Kalemegdanom, gdje je uživao u prirodnim i istorijskim ljepotama naše prestonice sa svojom suprugom Anom.  

Srbija 11.11.2019 | 22:27
Ambasador SAD se krstio sa tri prsta u Beogradu
On je sa suprugom, koju je upoznao u Irskoj, ušao u našu veliku svetinju, crkvu Ružicu, i tom prilikom se prekrstio po pravoslavnom običaju, sa tri prsta, i sa desna na lijevo. Oni su tom prilikom u ovoj vojnoj crkvi zapalili i svijeće za žive i za mrtve.

Ambasador je sa Beograđanima odigrao partiju šaha, "provozao" se čuvenom panoramom, ali jedan njegov akt je posebno privukao pažnju svih Srba.

Ovaj potez američkog ambasadora je izazvao buru u komentarima, pa mnogi nagađaju da se radi samo o poštovanju vjerske tradicije, dok drugi tvrde da je ambasador pravoslavac, pogotovo ako se uzme u obzir da je prije Beograda bio američki predstavnik u Rusiji.

Entoni Godfri je postao američki ambasador u našoj zemlji krajem oktobra, i tom prilikom je zamijenio svog prethodnika Majkla Skata. Kao jedan od glavnih zadataka tokom svog mandata navodi se zalaganje za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine.

(Novosti)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

12.11.2019 05:22

Ovdje se vjerovatno radi o obrazovanom čovjeku koji sa ovim činom iskazuje poštovanje prema crkvi u kojoj se našao i prema državi i narodu kod koje je gost u ulozi ambasadora. Svakao čin vrijedan pažnje i za pohvalu. Tolerancija, poštovanje različitosti je nešto što nam svima i te kako treba. Iz ovog' postupka se može samo naučiti.

ODGOVORITE
Name

Горан

12.11.2019 11:28

Ко га услика,Бога ти????

ODGOVORITE
Name

Glas

12.11.2019 16:33

Zena mu je iz pravoslavne Rumunske porodice.30-tih godina su otisli za Irsku i tamo se nastanili,proslog vijeka.

ODGOVORITE