Смотра културног стваралаштва из пет земаља

Традиционална културна манифестација „Мотајичко зимско прело“, које је синоћ одржано у Спортској дворани Србац у организацији Фолклорног удружења градјана „Мотајички вук“, окупила је око 200 учесника из пет земаља, који су кроз фолклор представили традицију, обичаје и културу свог народа.

Република Српска 10.11.2019 | 20:44
Смотра културног стваралаштва из пет земаља
Поред домаћина ФУГ „Мотајички вук“, учествовали су: Ансамбл „Счастливое Детство“ из руског града Јарослав, ФОЛК ансамбл „Здравете“ из Софије (Бугарска), ЦОТК „Десанка Дјордјевић“ из Београда, КУД „ЛИМ“ из Берана (Црна Гора) и КУД „Чајавец“ из Бањалуке.

Учеснике Петог фестивала фолклора „Мотајичко зимско прело“ отворио је начелник општине Србац Младјан Драгосављевић, који је изразио задовољство што је ова локална заједница домаћин ове значајне културне манифестације која чува традицију и обичаје народа.



„Мотајички вук“ својим радом и масовношћу заслужује посебну пажњу и подршку наше локалне заједнице, јер, поред његовања и чувања народних обичаја и традиције, на најбољи начин афирмише општину и ствара пријатељства медју младим људима“, казао је Драгосављевић . Он се истовремено захвалио учесницима манифестације на одзиву и великом доприносу да смотра, на задовољство Српчана, буде на највишем нивоу фолклорног стваралаштва.

Бројни посјетиоци ове својеврсне културне манифестације аплаузима су наградили наступе свих друштава, а посебно умјетнике из братске Русије, али и играче из друштва „Десанка Дјордјевић“ из Београда.

Ансамбл „Счастливое Детство“ је дошао из Јарослава, града који постоји већ 1010 година и старији је од Москве, каже предсједница овог друштва Ана Сахарова.

„Наше друштво окупља око 350 дјеце од 5 до 18 година. Имамо богат културни живот. Надам се да ћете бити наши гости“, додаје Сахарова која је била одушевљена гостопримством и организацијом манифестације од стране ФУГ-а „Мотајички вук“.



Умјетнички руководилац „Мотајичког вука“ Ратко Лаловић , један од најодговорнијих у организационом одбору смотре, изразио је задовољство што је овај медјународни фолклорни фестивал у потпуности успио, што је наступе пратио велики број гледалаца који су задовољно напустили дворану. Медјународни фестивал фолклора „Мотајичко зимско прело“ има наставак сутра у Прњавору, рекао нам је Лаловић.

(БН/С.К.)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Рале

10.11.2019 19:51

Мозе ли икакву манифестацију отворити неко заслузан на том пољу или то МОРА да буде неко из власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

10.11.2019 22:35

са партијском књизицом!!! мозе!то је једини услов

Name

Цуј

11.11.2019 05:54

Руси, бугари и руси и дани културе Хехе хехе

ОДГОВОРИТЕ