Поново сузавац, нереди и хапшења у Хонгконгу

Полиција је у Хонгконгу поново употребила сузавац пошто су демонстранти разбијали излоге у тржном центру и паное на станици метроа, у знак протеста због јучерашњег хапшења продемократских посланика.

Свијет 10.11.2019 | 12:37
Поново сузавац, нереди и хапшења у Хонгконгу
Полиција је ухапсила више учесника протеста.

Хонгконг, аутономна кинеска територија, ушао је у шести месец протеста који су започели због предложеног закона о екстрадицији оптужених Кини, а проширили су се потом и на захтеве за већом демократијом, пренео је АП.

Власти су данас након нереда затвориле станицу метроа у четврти Ша Тин.

У одвојеном инциденту, тридесетак демонстраната је у четврти Цуен Мун упало у тржни центар а неки су разбили излоге и превртали столове у ресторану.

Седморо продемократских посланика је јуче притворено или се суочава са могућим хапшењем, саопштила је полиција Хонгконга.

Наведено је да су тројица посланика приведена и оптужена за опструкцију рада скупштине током састанка одржаног 11. маја на којем се расправљало о одложеном Закону о изручивању Кини који је изазвао пет месеци протеста.

Остали су добили позив да се појаве у полицијским станицама, преноси АП.

Демократски посланици сматрају да ће овај владин притисак изазвати више насиља и бити искоришћен као изговор за одлагање или отказивање окружних избора који би требало да буду одржани 24. новембра.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар