Најоштрија зима захватиће источну Европу

Док се на подручју Велике Британије, Скандинавије и остатака Северне Европе очекују јаке олује већ почетком зиме, чини се да ће зима на Балкану бити блага – без јаких температурних осцилација, а изостаће и велике количине падавина.
 
 

Свијет 09.11.2019 | 22:05
Најоштрија зима захватиће источну Европу
Док ће у већем делу Европе често бити олујног невремена, снега и продора хладних таласа, на Балканском полуострву очекује се прилично мирна зима.

– Биће олуја, али оне неће бити толико изражене као прошле године – прогнозира метеоролог Џејсон Никол Уместо тога, спорадичне олује ће се појављивати између дуготрајних сушних раздобља.

Ова регија могла би да има дуга сува и топла раздобља, праћена олујом која ће трајати недељу дана, а затим би се вратила на раздобље сушног времена од две или три недеље – рекао је метеоролог Тајлер Ројс. 

На Јадрану се не очекују ни учестали удари јаке и олујне буре, предвиђају метеоролози. То ће допринети оскудној снежној сезони у планинама – додао је Ројс. 

Најоштрија зимска хладноћа захватиће источну Европу и источну Скандинавију.

У Аустрији од јутрос пада снијег. Први ове године мимо планинских масива. Тако су на друштвеној мрежи Фацебоок објављене бројне фотографије и видеи на којима је снијег увелико забијелио цесте.

Метеоролози су за сутра најавили снег и БИХ. Републички хидрометеорлошки завод издао је данас наранџасто упозорење за подручје Херцеговине због обилних падавина. У регији Требиња очекује се од 40 до 70 литара кише по квадратном метру, а локално уз границу са Црном Гором и до 100 литара.

У Србији се наредних дана очекују максималне температуре до 20 степени (17. новембра) променљиво облачно са сунчаним интервалима и  кишом у другој половини месеца нкада ће температуре осетно пасти.

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар