Због опкладе појео 50 куваних јаја и умро!

42-годишњи Субхасх Yадав из индијске државе Утар Прадеш умро је покушавајуц́и да поједе 50 куваних јаја одједном тј. једно за другим, као део глупе опкладе коју је направио са пријатељем.

Занимљивости 09.11.2019 | 21:00
Због опкладе појео 50 куваних јаја и умро!
У понедељак, 3. новембра, Субхасх Yадав (42) и његов пријатељ седели и јели су храну на пијаци Бибигањ у округу Јаунпур.

У једном тренутку, њих двојица су се почели свађати да би на крају Yадав се кладио са својим пријатељем у 2.000 рупија (око 28 долара) да може појести 50 куваних јаја!

Његов пријатељ је прихватио (глупу) опкладу те су, купили 50 јаја од продавца Yадав је кренуо да их једе једно по једно. Све је ишло у најбољем реду и заправо се добро проводио, када је убацио 42-то јаје у уста, изненада је пао у несвест.

Забринути мештани пожурили су да хитно Субхасха пребаце окружну болницу, али упркос најбољим напорима лекара да га врате, никад се није освестио и на крају је проглашен мртав.

Лекари су објавили након аутопсије тачан узрок смрти, а то су приписали преједању.

Подсец́ајуц́и на чувену сцену једења јаја из холивудског класика "Цоол Ханд Луке" из 1967. у улози Паула Невмана, екстремно једење је много опасније него што вец́ина људи схвата.

На пример 1.3 килограма, јаја(просечно јаје тежи од 50-60гр) чине много већу запремину него што их просечан људски стомак(желудац) може поднети без озбиљних здравствених последица онога ко толико "смаже".

Чак су и професионални такмичари који су се такмичили у једењу јаја су имали здравствених проблема приликом једења и након што су појели већу количину јаја

Извор:Занимљивостидана.цом

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Висеград

10.11.2019 17:49

У Висеграду , 1993 , у ресторану исхране један полицајац , добро гладан појео корнет 30 куваних јаја 2 хљеба и 2 нареска икар . Није се ни намрштио.Мислим да је појео и више ал сам ја мало окаснио и присуствовао овоме и својим оцима гледао .

ОДГОВОРИТЕ