Zbog opklade pojeo 50 kuvanih jaja i umro!

42-godišnji Subhash Yadav iz indijske države Utar Pradeš umro je pokušavajući da pojede 50 kuvanih jaja odjednom tj. jedno za drugim, kao deo glupe opklade koju je napravio sa prijateljem.

Zanimljivosti 09.11.2019 | 21:00
Zbog opklade pojeo 50 kuvanih jaja i umro!
U ponedeljak, 3. novembra, Subhash Yadav (42) i njegov prijatelj sedeli i jeli su hranu na pijaci Bibiganj u okrugu Jaunpur.

U jednom trenutku, njih dvojica su se počeli svađati da bi na kraju Yadav se kladio sa svojim prijateljem u 2.000 rupija (oko 28 dolara) da može pojesti 50 kuvanih jaja!

Njegov prijatelj je prihvatio (glupu) opkladu te su, kupili 50 jaja od prodavca Yadav je krenuo da ih jede jedno po jedno. Sve je išlo u najboljem redu i zapravo se dobro provodio, kada je ubacio 42-to jaje u usta, iznenada je pao u nesvest.

Zabrinuti meštani požurili su da hitno Subhasha prebace okružnu bolnicu, ali uprkos najboljim naporima lekara da ga vrate, nikad se nije osvestio i na kraju je proglašen mrtav.

Lekari su objavili nakon autopsije tačan uzrok smrti, a to su pripisali prejedanju.

Podsećajući na čuvenu scenu jedenja jaja iz holivudskog klasika "Cool Hand Luke" iz 1967. u ulozi Paula Nevmana, ekstremno jedenje je mnogo opasnije nego što većina ljudi shvata.

Na primer 1.3 kilograma, jaja(prosečno jaje teži od 50-60gr) čine mnogo veću zapreminu nego što ih prosečan ljudski stomak(želudac) može podneti bez ozbiljnih zdravstvenih posledica onoga ko toliko "smaže".

Čak su i profesionalni takmičari koji su se takmičili u jedenju jaja su imali zdravstvenih problema prilikom jedenja i nakon što su pojeli veću količinu jaja

Izvor:Zanimljivostidana.com

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Visegrad

10.11.2019 17:49

U Visegradu , 1993 , u restoranu ishrane jedan policajac , dobro gladan pojeo kornet 30 kuvanih jaja 2 hljeba i 2 nareska ikar . Nije se ni namrštio.Mislim da je pojeo i više al sam ja malo okasnio i prisustvovao ovome i svojim ocima gledao .

ODGOVORITE