Црна Гора неће учествовати на "Еуросонгу" 2020. године!

Радио-телевизија Црне Горе (РТЦГ) потврдила је сајту ЕСЦ Тодаy да представник ове земље неће бити део "Евровизије" који ће бити одржан у Холандији

Забава 09.11.2019 | 19:00
Црна Гора неће учествовати на "Еуросонгу" 2020. године!
Црна Гора неће учестовати на наредном такмичењу за Песму "Евровизије", који ће се 2020. године одржати у холандском граду Ротердаму.

Како наводи портал ЕСЦ Тодаy, њима је Радио-телевизија Црне Горе (РТЦГ) потврдила да представник ове земље неће бити део "Евросонга" у Холандији. Наводно, Европска радиодифузна унија (ЕБУ) дала је додатни рок РТЦГ-у да финализује своју партиципацију за учешће на "Евровизији" 2020. године, али је на крају дошло до тога да се Црна Гора повуче са овог такмичења.

Из РТЦГ-а за сајт ЕСЦ Тодаy наводе да су дали све од себе да Црна Гора буде на "Еуросонгу", али да се ствари нису материјализовале на крају. Некадашња југословенска република је на "Евровизији" дебитовала 2007. године у Хелсинкију, а представљао ју је Стеван Фади.

Црну Гору су на "Еуросонгу" представљали и Ненад Кнежевић Кнез, Сергеј Ћетковић, група "Wхо Сеее", те Славко Калезић. На прошлогодишњем "Еуросонгу" Црну Гору је представља група "Д Мол" с нумером "Хеавен".

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар