Crna Gora neće učestvovati na "Eurosongu" 2020. godine!

Radio-televizija Crne Gore (RTCG) potvrdila je sajtu ESC Today da predstavnik ove zemlje neće biti deo "Evrovizije" koji će biti održan u Holandiji

Zabava 09.11.2019 | 19:00
Crna Gora neće učestvovati na "Eurosongu" 2020. godine!
Crna Gora neće učestovati na narednom takmičenju za Pesmu "Evrovizije", koji će se 2020. godine održati u holandskom gradu Roterdamu.

Kako navodi portal ESC Today, njima je Radio-televizija Crne Gore (RTCG) potvrdila da predstavnik ove zemlje neće biti deo "Evrosonga" u Holandiji. Navodno, Evropska radiodifuzna unija (EBU) dala je dodatni rok RTCG-u da finalizuje svoju participaciju za učešće na "Evroviziji" 2020. godine, ali je na kraju došlo do toga da se Crna Gora povuče sa ovog takmičenja.

Iz RTCG-a za sajt ESC Today navode da su dali sve od sebe da Crna Gora bude na "Eurosongu", ali da se stvari nisu materijalizovale na kraju. Nekadašnja jugoslovenska republika je na "Evroviziji" debitovala 2007. godine u Helsinkiju, a predstavljao ju je Stevan Fadi.

Crnu Goru su na "Eurosongu" predstavljali i Nenad Knežević Knez, Sergej Ćetković, grupa "Who Seee", te Slavko Kalezić. Na prošlogodišnjem "Eurosongu" Crnu Goru je predstavlja grupa "D Mol" s numerom "Heaven".

(Telegraf.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar