Бјесне пожари у Аустралији, ватра уништила куће

Двоје људи је погинуло, петоро се води као нестало, док је најмање 150 кућа уништено у пожарима који бјесне широм источне Аустралије, саопштиле су данас локалне власти.

Свијет 09.11.2019 | 11:36
Бјесне пожари у Аустралији, ватра уништила куће
Ватрогасна служба Новог Јужног Велса потврдила је да су двије особе погинуле у пожару у близини Глен Инеса око 550 км сјеверно од Сиднеја.

Једно тијело је пронађено у возилу, док је једна жена умрла пошто је одвезена у болницу са великим опекотинама. Петоро људи се и даље воде као нестали, а премијер Скот Морисон је рекао да постоји страх да би број страдалих могао бити већи.



Морисон је рекао да ће се резервисти аустралијских оружаних снага прикључити у пружање помоћи хитним службама. Ово је једна од најгорих сезона великих пожара у Аустралији, а дешава се прије почетка љета и великих суша на Јужној хемисфери. 


Државне службе за заштиту од пожара објавиле су рекордан број упозорења, а за 17 пожара проглашено је да су на нивоу ванредне ситуације. У суботу поподне широм Аустралије забиљежен је 81 пожар - 36 пожара нису обуздана, а за четири пожара објављено је упозорење за ванредно стање.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар