Компанија за дан изгубила 150 милиона долара

Милијардери који стоје иза произвођача дечијих играчака Лего су само у једном дану изгубили 150 милиона долара након једне промашене инвестиције, пише Блумберг.

Свијет 08.11.2019 | 11:24
Компанија за дан изгубила 150 милиона долара
Компанија Киркби породице Кирка Кристиансена посједује удео у компанији Лего вредан близу 16 милијарди долара, а вредност тог удела је у среду пала за близу 150 милиона долара.

Окидач је била компанија ИСС у којој Киркби, како пише Блумберг, има близу 15 посто удела. Тржишна вредност те компаније за пружање услуга чишћења опала је за 20 одсто.

Представници компаније Киркби, како наводи Блумберг, нису желели да дају коментар, преноси портал Клиx.

Милијардери Лега остали су одани ИСС-у упркос нагомилавању камата у тој компанији, које тренутно чине близу 7,5 одсто њеног главног капитала.

Извршни директор ИСС-а Џеф Гравенхорст раније је рекао како жели да циља само на највеће клијенте и реши се мањих, а очигледно да га је таква стратегија доста коштала.

У среду је рекао да његова стратегија још увек има смисла, али признао је да је био "превише амбициозан" у свом приступу.
Гравенхорст је рекао како му је изузетно жао, будући је улагаче покушао да увери да ће 2020. година бити добра.

У четвртак су деонице ИСС-а наставиле да клизе. Свеукупно ове године, инвеститори на ИСС-у видели су пад њиховог удела за готово четвртину.

Гравенхорст је такође признао да најновији пад - други од августа - доводи у питање његов статус извршног директора.

(Клиx.ба)

Коментари / 0

Оставите коментар