Kompanija za dan izgubila 150 miliona dolara

Milijarderi koji stoje iza proizvođača dečijih igračaka Lego su samo u jednom danu izgubili 150 miliona dolara nakon jedne promašene investicije, piše Blumberg.

Svijet 08.11.2019 | 11:24
Kompanija za dan izgubila 150 miliona dolara
Kompanija Kirkbi porodice Kirka Kristiansena posjeduje udeo u kompaniji Lego vredan blizu 16 milijardi dolara, a vrednost tog udela je u sredu pala za blizu 150 miliona dolara.

Okidač je bila kompanija ISS u kojoj Kirkbi, kako piše Blumberg, ima blizu 15 posto udela. Tržišna vrednost te kompanije za pružanje usluga čišćenja opala je za 20 odsto.

Predstavnici kompanije Kirkbi, kako navodi Blumberg, nisu želeli da daju komentar, prenosi portal Klix.

Milijarderi Lega ostali su odani ISS-u uprkos nagomilavanju kamata u toj kompaniji, koje trenutno čine blizu 7,5 odsto njenog glavnog kapitala.

Izvršni direktor ISS-a Džef Gravenhorst ranije je rekao kako želi da cilja samo na najveće klijente i reši se manjih, a očigledno da ga je takva strategija dosta koštala.

U sredu je rekao da njegova strategija još uvek ima smisla, ali priznao je da je bio "previše ambiciozan" u svom pristupu.
Gravenhorst je rekao kako mu je izuzetno žao, budući je ulagače pokušao da uveri da će 2020. godina biti dobra.

U četvrtak su deonice ISS-a nastavile da klize. Sveukupno ove godine, investitori na ISS-u videli su pad njihovog udela za gotovo četvrtinu.

Gravenhorst je takođe priznao da najnoviji pad - drugi od avgusta - dovodi u pitanje njegov status izvršnog direktora.

(Klix.ba)

Komentari / 0

Ostavite komentar