Наставник купио лажну дијагнозу туберкулозе да би продужио одмор!

Наставник енглеског језика идентификован само као господин Ду, који ради у једној приватној школи у Унутрашној Монголији био је приморан да се јавно извини након што је купио лажну дијагнозу туберкулозе на интернету само како би могао да искористи дужи одмор за национални дан Кине.

Занимљивости 07.11.2019 | 22:00
Наставник купио лажну дијагнозу туберкулозе да би продужио одмор!
Наставник Ду, је платио 470 јуана (око 67 америчких долара) за лажни преглед и дијагнозу доктора на интернету, да би доказао да болује од туберкулозе, озбиљне и веома заразне плуц́не болести.

Потом је представио документе својим послодавцима у приватној школи, надајуц́и се да ц́е их убедити да одобре дужи медицинско одсуство, што ц́е му омогуц́ити да продужи свој годишњи одмор.

Али наставник Ду никада није размишљао томе колико је заправо била слаба та његова лажна дијагноза!

Пошто је туберкулоза јако заразна и потенцијално опасна по живот, приватна школа господина Ду-а у Хоххоту, главном граду Унутрашње Монголије, била је приморана да плати лекарске прегледе свих ученика коме је предавао наставник, како би се уверили да нису добили туберкулозу. Након тестова потврђено је само да су две, студентице биле позитивне на туберкулозу.

Шокиран вестима да је неки од његових ученика оболео од ТБ-а, господин Ду је опет отишао онлине на интернет и платио још додатних 315 јуана (45 долара) за још једну лажну дијагнозу, која је показивала да више нема туберкулозу!

Само му родитељи овај пут нису веровали, јер стање туберкулозе захтева месеце лечења антибиотицима, и приморали су га да прође трец́е тестирање у Хоххот болници. Ово тестирање је показало да Ду никада није боловао од туберкулозе - која иначе оставља физичке трагове на плуц́има - и да су претходни рендгенски снимци у потпуности припадали другој особи.

Ухвац́ен у лажи, господин Ду, за кога родитељи кажу да је веома популаран код ученика неименоване приватне школе, признао је да је покушао да превари своје надлежне како би продужио свој одмор.

Нејасно је да ли му је било дозвољено да задржи свој посао наставника, посебно након што је прича кренула вирално на кинеским друштвеним медијима.

Извор:Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар