Nastavnik kupio lažnu dijagnozu tuberkuloze da bi produžio odmor!

Nastavnik engleskog jezika identifikovan samo kao gospodin Du, koji radi u jednoj privatnoj školi u Unutrašnoj Mongoliji bio je primoran da se javno izvini nakon što je kupio lažnu dijagnozu tuberkuloze na internetu samo kako bi mogao da iskoristi duži odmor za nacionalni dan Kine.

Zanimljivosti 07.11.2019 | 22:00
Nastavnik kupio lažnu dijagnozu tuberkuloze da bi produžio odmor!
Nastavnik Du, je platio 470 juana (oko 67 američkih dolara) za lažni pregled i dijagnozu doktora na internetu, da bi dokazao da boluje od tuberkuloze, ozbiljne i veoma zarazne plućne bolesti.

Potom je predstavio dokumente svojim poslodavcima u privatnoj školi, nadajući se da će ih ubediti da odobre duži medicinsko odsustvo, što će mu omogućiti da produži svoj godišnji odmor.

Ali nastavnik Du nikada nije razmišljao tome koliko je zapravo bila slaba ta njegova lažna dijagnoza!

Pošto je tuberkuloza jako zarazna i potencijalno opasna po život, privatna škola gospodina Du-a u Hohhotu, glavnom gradu Unutrašnje Mongolije, bila je primorana da plati lekarske preglede svih učenika kome je predavao nastavnik, kako bi se uverili da nisu dobili tuberkulozu. Nakon testova potvrđeno je samo da su dve, studentice bile pozitivne na tuberkulozu.

Šokiran vestima da je neki od njegovih učenika oboleo od TB-a, gospodin Du je opet otišao online na internet i platio još dodatnih 315 juana (45 dolara) za još jednu lažnu dijagnozu, koja je pokazivala da više nema tuberkulozu!

Samo mu roditelji ovaj put nisu verovali, jer stanje tuberkuloze zahteva mesece lečenja antibioticima, i primorali su ga da prođe treće testiranje u Hohhot bolnici. Ovo testiranje je pokazalo da Du nikada nije bolovao od tuberkuloze - koja inače ostavlja fizičke tragove na plućima - i da su prethodni rendgenski snimci u potpunosti pripadali drugoj osobi.

Uhvaćen u laži, gospodin Du, za koga roditelji kažu da je veoma popularan kod učenika neimenovane privatne škole, priznao je da je pokušao da prevari svoje nadležne kako bi produžio svoj odmor.

Nejasno je da li mu je bilo dozvoljeno da zadrži svoj posao nastavnika, posebno nakon što je priča krenula viralno na kineskim društvenim medijima.

Izvor:Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar