Урушио се кров у позоришту, пет особа повријеђено

Неколико особа је повријеђено, а више од 1. 000 је евакуисано када се током представе урушио кров позоришта Пикадили у Лондону.

Свијет 07.11.2019 | 14:26
Урушио се кров у позоришту, пет особа повријеђено
Све се одиграло синоћ током извођења представе “Смрт трговачког путника” рађеној по дјелу Артура Милера, у којој главну улогу игра амерички глумац Вендел Пирс. Пет особа је превезено у болницу.



У позоришту су се зачули врисци када се нешто прије 20 часова по локалном времену урушио дио крова позоришта. Пирс, који тумачи улогу трговачког путника Вилија Ломана, извинио се због прекида представе која је на репертоару од понедјељка. На видео снимаку објављеном на друштевним мрежама види се како је амерички глумац испред позоришта позивао гледаоце да дођу други пут да погледају представу. 

– Веома смо почаствовани што сте вечерас дошли. Много нам је жао што се ово догодило – рекао је Пирс.

Новинар ББЦ Јан Хедоу, који је био међу публиком, навео је да се кров урушио око 20 минута послије почетка представе. Он је навео да је прије урушавања цурила вода која се претворила у јак млаз, као и да је због радова на згради били постављена скела.

Из позоришта је саопштено да се дио крова урушио и да је пет особа пребачено у болницу. Узрок урушавања за сада није познат. У децембру 2013. године, 76 особа је повријеђено, од који седморо теже, када се током представе урушио дио крова лондонског позоришта Аполо.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар