Urušio se krov u pozorištu, pet osoba povrijeđeno

Nekoliko osoba je povrijeđeno, a više od 1. 000 je evakuisano kada se tokom predstave urušio krov pozorišta Pikadili u Londonu.

Svijet 07.11.2019 | 14:26
Urušio se krov u pozorištu, pet osoba povrijeđeno
Sve se odigralo sinoć tokom izvođenja predstave “Smrt trgovačkog putnika” rađenoj po djelu Artura Milera, u kojoj glavnu ulogu igra američki glumac Vendel Pirs. Pet osoba je prevezeno u bolnicu.U pozorištu su se začuli vrisci kada se nešto prije 20 časova po lokalnom vremenu urušio dio krova pozorišta. Pirs, koji tumači ulogu trgovačkog putnika Vilija Lomana, izvinio se zbog prekida predstave koja je na repertoaru od ponedjeljka. Na video snimaku objavljenom na društevnim mrežama vidi se kako je američki glumac ispred pozorišta pozivao gledaoce da dođu drugi put da pogledaju predstavu. 

– Veoma smo počastvovani što ste večeras došli. Mnogo nam je žao što se ovo dogodilo – rekao je Pirs.

Novinar BBC Jan Hedou, koji je bio među publikom, naveo je da se krov urušio oko 20 minuta poslije početka predstave. On je naveo da je prije urušavanja curila voda koja se pretvorila u jak mlaz, kao i da je zbog radova na zgradi bili postavljena skela.

Iz pozorišta je saopšteno da se dio krova urušio i da je pet osoba prebačeno u bolnicu. Uzrok urušavanja za sada nije poznat. U decembru 2013. godine, 76 osoba je povrijeđeno, od koji sedmoro teže, kada se tokom predstave urušio dio krova londonskog pozorišta Apolo.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar