Додик кривац што нема Срба у УО Централне банке

Највећу одговорност зашто данас нема Срба у Управном одбору Централне банке БиХ сноси српски члан Предсједништва БиХ који се понаша као искључиво СНСД-ов члан Предсједништва БиХ, рекао је члан Предсједништва СДС Вукота Говадарица, реагујући на изјаве Милорада Додика о немогућности попуњавања српских мјеста у Управном одбору Централне банке БиХ.

Република Српска 07.11.2019 | 12:22
Додик кривац што нема Срба у УО Централне банке
– Љубиша Владушић и Триво Маринковић смијењени су на приједлог Милорада Додика само из једног разлога, зато што нису чланови СНСД. Дакле, смијењени су на незаконит начин и Додик је по ко зна који пут показао да он не бира колику ће штету направити Републици Српској и српском народу када треба да оствари неку своју или партијску корист – рекао је члан Предсједништва СДС.

Говедарица каже да српски члан Предсједништва БиХ има потребу да манипулише и да кривицу пребацује на бошњачког члана Предсједсједништва БиХ, коме је уз пут добро дошло да се у овом случају понаша као крајњи легалиста. 

-Сматрам да би било крајње коректно да Предсједништво БиХ упозна јавност са приједлогом одлуке о разрјешењу српских чланова Управног одбора Централне банке БиХ и комплетно образложење са свим оправданим разлозима за смјену Владушића и Маринковића из које ће бити видљиво зашто и због чега је Додик тражио њихову смјену – истакао је Говедарица.

Члан Предсједништва СДС позивао је Суд БиХ да овај предмет за коју је већ изрекао привремену мјеру стави у своје приоритете како би се проблем што прије ријешио.

– Недопустиво да Управни одбор Централне банке доноси било какве одлуке без српског народа. Једино на тај начин ће се исправити ова политичка глупост за коју је одговоран искључиво Милорад Додик – закључио је Говедарица.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

оо7

07.11.2019 12:01

Е,мој Вукота,нема Срба на многом местима У БИХ,а и тамо гдје су,не раде у интересу Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

07.11.2019 12:57

Миле јес то ти...

Name

Ноћна птица

07.11.2019 13:02

Нормално је да је додик смијенио незаконито људе. Њему је важан прво лични интерес, затим интерес снсд-а, а за народ и Републику Српску није га уопште брига, јер да јесте неби покрао све што је могао и преко послушника правио законе да легализује крадју ( отимацину). Створио је добра времена за ЛОШЕГ ЧОВЈЕКА. Мало му било и у гробу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

схарк

07.11.2019 15:33

нек си Ти сам себе предложио ....фујј

ОДГОВОРИТЕ