Dodik krivac što nema Srba u UO Centralne banke

Najveću odgovornost zašto danas nema Srba u Upravnom odboru Centralne banke BiH snosi srpski član Predsjedništva BiH koji se ponaša kao isključivo SNSD-ov član Predsjedništva BiH, rekao je član Predsjedništva SDS Vukota Govadarica, reagujući na izjave Milorada Dodika o nemogućnosti popunjavanja srpskih mjesta u Upravnom odboru Centralne banke BiH.

Republika Srpska 07.11.2019 | 12:22
Dodik krivac što nema Srba u UO Centralne banke
– Ljubiša Vladušić i Trivo Marinković smijenjeni su na prijedlog Milorada Dodika samo iz jednog razloga, zato što nisu članovi SNSD. Dakle, smijenjeni su na nezakonit način i Dodik je po ko zna koji put pokazao da on ne bira koliku će štetu napraviti Republici Srpskoj i srpskom narodu kada treba da ostvari neku svoju ili partijsku korist – rekao je član Predsjedništva SDS.

Govedarica kaže da srpski član Predsjedništva BiH ima potrebu da manipuliše i da krivicu prebacuje na bošnjačkog člana Predsjedsjedništva BiH, kome je uz put dobro došlo da se u ovom slučaju ponaša kao krajnji legalista. 

-Smatram da bi bilo krajnje korektno da Predsjedništvo BiH upozna javnost sa prijedlogom odluke o razrješenju srpskih članova Upravnog odbora Centralne banke BiH i kompletno obrazloženje sa svim opravdanim razlozima za smjenu Vladušića i Marinkovića iz koje će biti vidljivo zašto i zbog čega je Dodik tražio njihovu smjenu – istakao je Govedarica.

Član Predsjedništva SDS pozivao je Sud BiH da ovaj predmet za koju je već izrekao privremenu mjeru stavi u svoje prioritete kako bi se problem što prije riješio.

– Nedopustivo da Upravni odbor Centralne banke donosi bilo kakve odluke bez srpskog naroda. Jedino na taj način će se ispraviti ova politička glupost za koju je odgovoran isključivo Milorad Dodik – zaključio je Govedarica.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

oo7

07.11.2019 13:01

E,moj Vukota,nema Srba na mnogom mestima U BIH,a i tamo gdje su,ne rade u interesu Srpske.

ODGOVORITE
Name

re

07.11.2019 13:57

Mile jes to ti...

Name

Noćna ptica

07.11.2019 14:02

Normalno je da je dodik smijenio nezakonito ljude. Njemu je važan prvo lični interes, zatim interes snsd-a, a za narod i Republiku Srpsku nije ga uopšte briga, jer da jeste nebi pokrao sve što je mogao i preko poslušnika pravio zakone da legalizuje kradju ( otimacinu). Stvorio je dobra vremena za LOŠEG ČOVJEKA. Malo mu bilo i u grobu.

ODGOVORITE
Name

shark

07.11.2019 16:33

nek si Ti sam sebe predložio ....fujj

ODGOVORITE