Шест тројки Богдановића, Кингси опет у поражени

Зна се ко је шампион. И без главног састојка у лику Каваја Ленарда, Торонто Репторси и даље дјелују као озбиљан састав кадар да се и ове сезоне потуче са најјачима у Источној конференцији НБА лиге, а квалитет Репторса "на својој кожи" осјетио је и Сакраменто.

Кошарка 07.11.2019 | 08:17
Шест тројки Богдановића, Кингси опет у поражени
Домаћи тим је уписао пету побједу од старта сезоне, резултатом 124:120, уз најбољу партију Богдана Богдановића на другој страни.

Блистао је Богдан, сасуо "рафал" тројки у кош ривала, он и Херисон Барнс су "тукли" најјаче по одбрани Торонта, међутим извукли су се овог пута Репторси, сачували тријумф и одбранили домаћи терен.

Богдан је меч завршио са 22 поена, тројке је шутирао 6/11, од чега је три убацио у посљедњој четвртини, најпродуктивнијој за њега.

Са 12 поена завршио је тај дио меча, био је на висини задатка Србин, али га је издао шут 14 секунди прије краја при вођству Торонта које је остало на снази и по завршетку меча. Преузео је одговорност, али је промашио ту, можда и најважнију тројку Богдан и тек тада су играчи и навијачи домаћег тима могли да одахну...



Барнс је био први стријелац Кингса са 26 поена, Хилд је додао 21, а Бјелица као стартер пет...

На другој страни ударне игле Репторса биле су и те како расположене. Лаури је убацио 24 поена, Сиакам 23, Ибака "са клупе" 21. Ануоби је имао 18.

Сакраменту је ово био шести пораз, уз двије побједе, па ће у наредном периоду екипа морати да пронађе бољи ритам ако не жели да већ у повоју сезоне каска за већином ривала.

Упркос поразу тренер Кингса Лук Волтон био је охрабрен оним што је видио од свог тима

"Задовољан сам у ком правцу се крећемо. Овдје је тешко играти и побјеђивати, ово су НБА шампиони, а вечерас су убацили много шутева", рекао је Волтон.

Солидну ролу у дресу Мемфиса имао је Марко Гудурић који је за 16 минута убацио 7 поена, уз 4 скока и 4 асистенције, у тријумфу Гризлија над Минесотом 137:121.

Дилон Брукс са 31 поеном и "руки" Џа Морант са 26 побринули су се да гости остану "кратких рукава" у Тенесију.

Бобан Марјановић је играо само два минута за Далас против Орланда, био је без поена, а Лука Дончић је још једном потврдио класу - убацио је 27 поена, имао 7 асистенција и 7 скокова, у "тијесној" побједи Мевса 107:106.

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар