Šest trojki Bogdanovića, Kingsi opet u poraženi

Zna se ko je šampion. I bez glavnog sastojka u liku Kavaja Lenarda, Toronto Reptorsi i dalje djeluju kao ozbiljan sastav kadar da se i ove sezone potuče sa najjačima u Istočnoj konferenciji NBA lige, a kvalitet Reptorsa "na svojoj koži" osjetio je i Sakramento.

Košarka 07.11.2019 | 08:17
Šest trojki Bogdanovića, Kingsi opet u poraženi
Domaći tim je upisao petu pobjedu od starta sezone, rezultatom 124:120, uz najbolju partiju Bogdana Bogdanovića na drugoj strani.

Blistao je Bogdan, sasuo "rafal" trojki u koš rivala, on i Herison Barns su "tukli" najjače po odbrani Toronta, međutim izvukli su se ovog puta Reptorsi, sačuvali trijumf i odbranili domaći teren.

Bogdan je meč završio sa 22 poena, trojke je šutirao 6/11, od čega je tri ubacio u posljednjoj četvrtini, najproduktivnijoj za njega.

Sa 12 poena završio je taj dio meča, bio je na visini zadatka Srbin, ali ga je izdao šut 14 sekundi prije kraja pri vođstvu Toronta koje je ostalo na snazi i po završetku meča. Preuzeo je odgovornost, ali je promašio tu, možda i najvažniju trojku Bogdan i tek tada su igrači i navijači domaćeg tima mogli da odahnu...



Barns je bio prvi strijelac Kingsa sa 26 poena, Hild je dodao 21, a Bjelica kao starter pet...

Na drugoj strani udarne igle Reptorsa bile su i te kako raspoložene. Lauri je ubacio 24 poena, Siakam 23, Ibaka "sa klupe" 21. Anuobi je imao 18.

Sakramentu je ovo bio šesti poraz, uz dvije pobjede, pa će u narednom periodu ekipa morati da pronađe bolji ritam ako ne želi da već u povoju sezone kaska za većinom rivala.

Uprkos porazu trener Kingsa Luk Volton bio je ohrabren onim što je vidio od svog tima

"Zadovoljan sam u kom pravcu se krećemo. Ovdje je teško igrati i pobjeđivati, ovo su NBA šampioni, a večeras su ubacili mnogo šuteva", rekao je Volton.

Solidnu rolu u dresu Memfisa imao je Marko Gudurić koji je za 16 minuta ubacio 7 poena, uz 4 skoka i 4 asistencije, u trijumfu Grizlija nad Minesotom 137:121.

Dilon Bruks sa 31 poenom i "ruki" Dža Morant sa 26 pobrinuli su se da gosti ostanu "kratkih rukava" u Tenesiju.

Boban Marjanović je igrao samo dva minuta za Dalas protiv Orlanda, bio je bez poena, a Luka Dončić je još jednom potvrdio klasu - ubacio je 27 poena, imao 7 asistencija i 7 skokova, u "tijesnoj" pobjedi Mevsa 107:106.

(Telegraf.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar