Вучић: Изненадио сам их, дошао сам пешице

Предсједник Србије Алексдандар Вучић гостује вечерас на РТС у емисији Упитник”, гдје ће говори о актуелној политичкој, друштвеној и економској ситуацији у Србији.

Србија 05.11.2019 | 23:01
Вучић: Изненадио сам их, дошао сам пешице
Пред његов долазак, пред зградом јавног сервиса у Таковској улици окупили су се активисти Удружења “1 од 5 милиона”, присталице опозиције предвођене лидером Двери Бошком Обрадовићем, као и присталице СНС.

–  Неки људи су ми добацивали, изненадило их је што сам дошао пјешице – рекао је Вучић.

– Покушаћу вечерас да одговорим на сва питања, па и на све што сам могао да прочитам на памфлетима на улазу, прије свега због младих људи. Чињеница да неко покушава да неком забрани да дође у емисију… Дошао сам послије шест мјесеци, чини ми се важним у тренутку кад повећавамо плате и пензије, када отварамо нове фабрије. Да ви покушате некоме да спријечите долазак? Нису ту никакви студенти, Бастаћ, Обрадовић… Они су урадили ствари које су се дешавале само у Минхену 30-их година. Говорили су да не смијем ни у Скупштину.

Нашли смо уставну могућност да дођем као предсједник и одговорим на питања, а они су испред покушалио да ме спријече. Покушалу су да ме спријече и да радим у предсједништву, измишљали су тајне ролазе. Ја те пролазе нисам видио. Ово је лоша порука за све људе, и захвалан сам свима који нису показали нервозу. Хвала тим људима на подршци, али их молим да то не раде, јер хоћу да избјегнемо сукобе. Поносам сам на то што нико од њих није страдао, нико није ухапшен због свог политичког дјеловања. Они који су напали Борка Стефановића су процесуирани – рекао је Вучић и додао да је “покушавање да се некоме спријечи кретање фашизам”.

– То је њих неколико који знају да немају подршку народа. Зато ми морамо да будемо пажљивији. Зато сам захвалан нашим људима који су ми данас слали поруке. Мене могу да гађају, али ћу се борити за све остал људе, не рачунајући ових пет (Бошка, Бастаћа и ове). Ту сам направио кључну грешку: када су зимус шетали, мислио сам да су ти људи дио њихове страначке инфраструктуре. Требало је да се борим за те обичне људе, за ову дјецу и старе, да им кажем да желимо да се боримо за нормалну земљу, да се никоме не дешава да им буде забрањено кретање. Моја је дужност као предсједника да одговорим на свако питање и њима, а не да бирам коме ћу да одговорим а коме нећу, као неки. Знате зашто? Зато што ми је чиста савјест – казао је Вучић.

На опаску водитеље да ситуација испред РТС личи на “митинг и контрамитинг”, Вучић се сложио, али је навео да је то окупљање незаконито.

– Итекако добро знам да морам да будем тај који ће да показује 10 пута мање снаге него што је има и да ствари уведемо у мирне воде. А неко тражи инциденте. Они мени ништа не могу, могу само да ме убију – каже Вучић. 

“Они имају дијалог са тестерама, ми имамо са народом”

Упитан зашто нема дијалога власти и опозиције, Вучић се са тим није сложио

– Има га увијек. Они имају дијалог са тестерама, ми имамо са народом. Урадили смо пет ствари које су тражили, па и оне најбесмисленије. Добиће дупло вријеме само за буџет. Њих то не интересује. Кад немате програм и план, суштину, то не вриједи. Погледајте колико људи одлази из њихових странака. Зато што нема плана и програма. Они не знају јесу ли за независно Косово или за Србију до Токија. Кад је Палмер ту, онда ћуте као заливени, онда Вучић мора да брани Косово – каже Вучић.

На питање да ли је његов ангажман уједно и кампања, Вучић је одговорио одрично.

– Идем у Женеву, па идем у Ниш да чекам Борисова и Додика да отворимо овај коридор. Одатле идем на Охрид, на радни састанак са Заевом и Рамом, у суботу имамо радне састанке са лидерима Западног Балкана, у недјељу…. Не знам шта је кампања. Ако мислите да ми је лијеп састанак са Палмером, није. С друге стране, зар мислите да је могуће да изградите оволико километара аутопута? Изградили смо више аутопутева него у последњих 40 година – рекао је Вучић, набрајајући нове путне правце.

– То су послови који мијењају лице ове земље. Они онда кажу Вучић “рециклирао старе планове”. А немамо ниједан план за водовод и канализације. Коштаће нас 260 милиона евра само пречистач у Сланцима, овдје у Београду. Хоћемо да обновимо Клинички центар, биће велелепна модерна зграда… Четири милијарде ћемо да уложимо само у путеве. У 5.000 километара локалних путева – то нам је план. Данас Србија има четири пута више аутопутева од Румуније. Стигли смо Хрватску – каже Вучић, додајући да је то све урађено новцем намијењеним реформама.

(Тањуг, Блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Подрска

06.11.2019 06:23

Само напред господине Вуцицу! Истрајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

06.11.2019 07:59

Одлицно граде се аутопутеви.Али народ одлази нестаје и то је успјех и власти и опозиције срамота.Сутра це те примити хиљаде избјеглица давати им дрзављанство и за 50 година бранит це мо Србију као сто данас бранимо КиМ.А успјех це бити исти ето вам Србија али дајте нам Београд и Панцево.

Name

правда

06.11.2019 06:32

вуцко само напред сретно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миро

10.11.2019 15:55

Нико немозе да заустави исељавање и мадјари селе на запад то су посљедице комунизма,а ово сто вуцко ради је права ствар насао је пријатеље на истоку а ствари се полако мјењају то нам иде у прилог .

Name

Зизи

06.11.2019 07:48

Србија треба да се поноси Вуцицем. Таквог цовјека је теско пронаци за преседника. Погледајте афере поједини преседника у свјету.

ОДГОВОРИТЕ