Минимакс добио спомен плочу на Зиду славних!

Свечаност поводом постављања помен плоче Милована Илића Минимакса одржана је, данас, 5. новембра, 14 година након Минимаксове смрти, на Зид славних Другог програма Радио Београда.

Забава 05.11.2019 | 21:00
Минимакс добио спомен плочу на Зиду славних!
Минимаксов син, Владимир Илић Ила истакао је да је поносан на рад и живот свог оца који је, како је рекао, заслужио и више. Ила је нагласио и да је са покојним оцем пре свега био пријатељ.

- Не гледам га као Минимакса, него као ћалета, ја сам њега звао Мини, "Где си Мини". Ја то другачије и емотивније гледам. Били смо много добри другари, па тек онда отац и син. Мислим да заслужује много више - каже је Ила за Телеграф ЈЕТСЕТ.



Владмир је рекао да је од оца научио да шта год да се деси увек иде даље.

- Био је у фазону да увек идемо даље, шта год да се деси. Да ли си понављао школу, да ли си направио сра*е, да ли су те ухапсили... увек идемо даље, увек постоји сутра после сутра - објаснио је репер.

Иницијатор идеје, да Минимакс добије спомен плочу на зиду славних, а уједно и први говорник био је уредник Другог програма Радио Београда Радован Кањевц. Затим се окупљенима обратио Минимаксов близак пријатељ и срадник Миња Субота.



- Да се вратим на спомен плочу. Добро је да млади, кад је виде, упитају се ко је био. Величина, професионалци који су достигли врх професије, добро је да их упознају, да се о њима распитају они који сада одрастају, који треба да сазнају о њима и покушају да достигну њихов врх. Мића је био пионир у једном новинарском жанру којим се успешно бавио... Створио је један лик, профил новинара који до тада није постојао...- рекао је Миња Субота.

На свечаном откривању спомен плоче Минимаксу дошли су његов син Владимир, ћерка Ана са сином Филипом који је очигледно наследио гене свог деде, па је окупљенима прочитао и неколико афоризама. Ту су били и генерални директор РТС-а Драган Бујошевић, водитељ и уредник Живорад Николић познатији као Жика Шареница.



Милован Илић Минимакс преминуо је 2005. године у Падови после дуге и тешке болести. Постао је познат као водитељ радио програма "Минимакс" који се емитовао на Радио Београду седамдесетих година прошлог века и викендом је забављао слушаоце.

Његова позната најава емисије била је "Минимум говора – максимум музике", а сви га памте као неконвенционалног водитеља који је поред класичне најаве увек убацивао вицеве, доскочице и џинглове. Памтићемо његове емисије "Максовизија", "Недеља код Минимакса" и "Фонто". Иза себе је оставио троје деце: Ану, Владимира и Игора.

Извор: Телеграф.рс Фото: АТА имагес

Коментари / 0

Оставите коментар