Minimaks dobio spomen ploču na Zidu slavnih!

Svečanost povodom postavljanja pomen ploče Milovana Ilića Minimaksa održana je, danas, 5. novembra, 14 godina nakon Minimaksove smrti, na Zid slavnih Drugog programa Radio Beograda.

Zabava 05.11.2019 | 21:00
Minimaks dobio spomen ploču na Zidu slavnih!
Minimaksov sin, Vladimir Ilić Ila istakao je da je ponosan na rad i život svog oca koji je, kako je rekao, zaslužio i više. Ila je naglasio i da je sa pokojnim ocem pre svega bio prijatelj.

- Ne gledam ga kao Minimaksa, nego kao ćaleta, ja sam njega zvao Mini, "Gde si Mini". Ja to drugačije i emotivnije gledam. Bili smo mnogo dobri drugari, pa tek onda otac i sin. Mislim da zaslužuje mnogo više - kaže je Ila za Telegraf JETSET.



Vladmir je rekao da je od oca naučio da šta god da se desi uvek ide dalje.

- Bio je u fazonu da uvek idemo dalje, šta god da se desi. Da li si ponavljao školu, da li si napravio sra*e, da li su te uhapsili... uvek idemo dalje, uvek postoji sutra posle sutra - objasnio je reper.

Inicijator ideje, da Minimaks dobije spomen ploču na zidu slavnih, a ujedno i prvi govornik bio je urednik Drugog programa Radio Beograda Radovan Kanjevc. Zatim se okupljenima obratio Minimaksov blizak prijatelj i sradnik Minja Subota.



- Da se vratim na spomen ploču. Dobro je da mladi, kad je vide, upitaju se ko je bio. Veličina, profesionalci koji su dostigli vrh profesije, dobro je da ih upoznaju, da se o njima raspitaju oni koji sada odrastaju, koji treba da saznaju o njima i pokušaju da dostignu njihov vrh. Mića je bio pionir u jednom novinarskom žanru kojim se uspešno bavio... Stvorio je jedan lik, profil novinara koji do tada nije postojao...- rekao je Minja Subota.

Na svečanom otkrivanju spomen ploče Minimaksu došli su njegov sin Vladimir, ćerka Ana sa sinom Filipom koji je očigledno nasledio gene svog dede, pa je okupljenima pročitao i nekoliko aforizama. Tu su bili i generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević, voditelj i urednik Živorad Nikolić poznatiji kao Žika Šarenica.



Milovan Ilić Minimaks preminuo je 2005. godine u Padovi posle duge i teške bolesti. Postao je poznat kao voditelj radio programa "Minimaks" koji se emitovao na Radio Beogradu sedamdesetih godina prošlog veka i vikendom je zabavljao slušaoce.

Njegova poznata najava emisije bila je "Minimum govora – maksimum muzike", a svi ga pamte kao nekonvencionalnog voditelja koji je pored klasične najave uvek ubacivao viceve, doskočice i džinglove. Pamtićemo njegove emisije "Maksovizija", "Nedelja kod Minimaksa" i "Fonto". Iza sebe je ostavio troje dece: Anu, Vladimira i Igora.

Izvor: Telegraf.rs Foto: ATA images

Komentari / 0

Ostavite komentar